Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Politie jaagt op overvallers

Zelhem – De politie is met man en mach op zoek naar de twee personen die woensdagavond gewelddadige wijze een beorderij op de Heijinkweg in Zelhem hebben overvallen. “Deze zaak heeft absoluut prioriteit nummer één”, zegt politiewoordvoerder Anton de Ronde. “Ik kan niet precies zeggen hoeveel mensen we op de zaak hebben gezet, er wordt hard aan gewerkt.” Om half tien kreeg de politie een melding van de slachtoffer zelf, die direct na de overal kans zagen alarm te slaan. Met meerdere eenheden en een ambulance kwam de politie direct op het plaats van delict.’s Avonds deed de recherche een buurtonderzoek en de technische reserche begon met een sporenonderzoek. Donderdag rond het middaguur was de technische recherche pas klaar met het onderzoek. “De volgende stap in het politieonderzoek is een verhoor van de twee slachtoffers. Deze liggen echter nog in het ziekenhuis en zijn niet aanspreekbaar”, zegt de politiewoordvoerder.

De gewelddadige beroving toont opvallende gelijknissen met de overal op de Haafseweg ruim een maand geleden. Ook toen overvielen gemaskerde mannen een afgelegen woning. Beide overvallen zijn in het buitengebied tussen Zelhem en Doetichem gebeurd. De haafseweg ligt in het buitengebied rond de Slangenburg en de Heijinkweg is voorbij De Kruisberg.

“Wij sluiten een verband in deze twee zaken zeker niet uit”, zegt De Ronde.

De politie is naastig op zoek naar mensen die woensdagavond rond negen uur verdachte personen op de Heijinkweg hebben gezien. Omwonenden hebben gezegd een blauwe Volvo Stationwagen te hebben gesignaliseerd. De politie wil dat niet bevestigen. “Dat weten we niet zeker. Eerst moeten we de slachtoffers daarover spreken. Het was rond die tijd nog licht. Er zijn daar veel mensen langs gekomen, die hebben vast iets gezien. Alle informatie is welkom”, zegt De Ronde. Mensen die informatie hebben kunnen contact opnemen met de politie. “

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?