Weening strafrechtadvocaten is een jong en dynamisch advocatenkantoor dat zich onderscheidt door betrokkenheid en gedrevenheid.

Breda – Bij een Albert Heijn in Breda-Noord hebben onbekenden dit weekend een aantal pinpassen gekopieerd. Hoeveel mensen slachtoffer zijn van het zogenoemde skimmen, is nog onduidelijk. Wel hebben de verschillende banken na de ontdekking honderden passen preventief geblokkeerd.

Vorige week zaterdag betrapte de politie een 36-jarige Roemeen tussen het systeemplafond van de supermarkt in winkelcentrum Heksenwinkel. Waarschijnlijk had hij de apparaten toen al geplaatst. Mensen die hun geld zien verdwijnen naar het buitenland, krijgen het bedrag van hun bank terug.

Bij skimmen worden gegevens van bankpasjes gekopieerd en daarna gebruikt bij het illegaal pinnen. Meestal gebeurt dat in het buitenland.

De politie verwacht nog meer aangiften. Woensdag meldden zich opnieuw gedupeerde bij de politie. Onder meer in Roemenië en Thailand was er geld van hun rekeningen gehaald. De slachtoffers zeggen daat niet te zijn geweest.

Send this to a friend