Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Onderzoek bombrief aan burgemeester loopt op niets uit (1Limburg.nl)

Het onderzoek naar de bombrief aan burgemeester Krewinkel uit Heerlen eind vorig jaar loopt waarschijnlijk met een sisser af.

Er zijn geen nieuwe verdachten in beeld. De enige verdachte in deze zaak, de 45-jarige Eric L. ontkent dat hij ook maar iets te maken heeft met de brief aan de Heerlense burgemeester. Hij werd na een paar dagen in de cel vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

Kleine kans

Bronnen bevestigen tegen L1 dat het onderzoek verder niets heeft opgeleverd. Het Openbaar Ministerie (OM) geeft aan dat het proces-verbaal wordt afgerond. Daarna wordt besloten of er een vervolging komt. Maar de kans daarop is klein, zeggen de bronnen. De gemeente Heerlen weigert ieder commentaar.

Sjanneke de Crom, advocate van Eric L, zegt al meerdere malen contact met het Openbaar Ministerie te hebben opgenomen over deze zaak. Maar het OM hult zich volgens haar in stilzwijgen.

Miljoen euro

Half december werd een verdacht pakketje met een brief afgeleverd in het stadhuis in Heerlen. Daarin werd een miljoen euro geëist. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) besloot ’s avonds het stadhuis te laten ontruimen. Daardoor moest de raadsvergadering, die toen aan de gang was, worden onderbroken.

Een dag later werd de 45-jarige Eric L. van zijn bed gelicht in Hulsberg. Hij werd verdacht van het sturen van het pakketje. Door gebrek aan bewijs kwam de L. binnen enkele dagen alweer op vrije voeten.

Oproep

De politie had het vermoeden dat meer personen kennis hebben gehad van de brief en deed dan ook een dringende oproep aan deze personen om zich te melden. Dat is uiteindelijk niet gebeurd.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.