Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

OM dubbele moordpoging in Roermond

ROERMOND – De 41 jarige Peter T. uit Tegelen moet zich voor de rechtbank in Roermond verantwoorden voor een dubbele moordpoging eind juli in Roermond. Justitie verwijt de man dat hij zijn ex-partner en haar vriendin van het leven heeft willen beroven.

Peter T. zou op vrijdagavond 23 juli in de Voorstad Sint Jacob in Roermond op beide vrouwen hebben geschoten. Het openbaar ministerie beschuldigt de Tegelenaar er ook van dat hij zijn voormalige vriendin heeft gegijzeld. Hij zou haar tijdens een worsteling hebben vastgehouden en een pistool tegen haar hoofd hebben gezet. De verdachte zou toen via zijn gsm tegen zijn zoon hebben gezegd dat hij de vrouw en zichzelf „kapot zou schieten”. Nadat de vrouw uit zijn greep was, dreigde de man zichzelf door het hoofd te schieten als de politie, die inmiddels ter plekke was, dichterbij zou komen. Net voordat een arrestatieteam wilde ingrijpen, kon een politieonderhandelaar T. overreden zich over te geven.Volgens advocaat Serge Weening van Peter T. lopen de lezingen van T. en de vrouwen over de aanleiding voor de ruzie en gebeurtenissen die avond uiteen.

De 32-jarige ex-partner werd na haar hachelijke avontuur enkele dagen in het ziekenhuis opgenomen. Haar vriendin raakte niet gewond. De twee vrouwen wilden die avond op bezoek gaan bij de moeder van de ex-partner toen T. hen op een parkeerplaats opwachtte. De eerste rechtszaak tegen T. is op 4 november. De zaak wordt dan niet inhoudelijk behandeld.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?