Pour les cas urgents, nos avocats sont Disponible 24 heures sur 24 dans l'ensemble des Pays-Bas

Pour les cas urgents 24 heures sur 24, 7 jours sur 7

Affaire pénale en cours

OM dubbele moordpoging in Roermond

ROERMOND – De 41 jarige Peter T. uit Tegelen moet zich voor de rechtbank in Roermond verantwoorden voor een dubbele moordpoging eind juli in Roermond. Justitie verwijt de man dat hij zijn ex-partner en haar vriendin van het leven heeft willen beroven.

Peter T. zou op vrijdagavond 23 juli in de Voorstad Sint Jacob in Roermond op beide vrouwen hebben geschoten. Het openbaar ministerie beschuldigt de Tegelenaar er ook van dat hij zijn voormalige vriendin heeft gegijzeld. Hij zou haar tijdens een worsteling hebben vastgehouden en een pistool tegen haar hoofd hebben gezet. De verdachte zou toen via zijn gsm tegen zijn zoon hebben gezegd dat hij de vrouw en zichzelf „kapot zou schieten”. Nadat de vrouw uit zijn greep was, dreigde de man zichzelf door het hoofd te schieten als de politie, die inmiddels ter plekke was, dichterbij zou komen. Net voordat een arrestatieteam wilde ingrijpen, kon een politieonderhandelaar T. overreden zich over te geven.Volgens advocaat Serge Weening van Peter T. lopen de lezingen van T. en de vrouwen over de aanleiding voor de ruzie en gebeurtenissen die avond uiteen.

De 32-jarige ex-partner werd na haar hachelijke avontuur enkele dagen in het ziekenhuis opgenomen. Haar vriendin raakte niet gewond. De twee vrouwen wilden die avond op bezoek gaan bij de moeder van de ex-partner toen T. hen op een parkeerplaats opwachtte. De eerste rechtszaak tegen T. is op 4 november. De zaak wordt dan niet inhoudelijk behandeld.

Le(s) accusé(s) dans cette affaire est (sont) assisté(s) par :

Dans les médias
avec des affaires pénales en cours

Demandes populaires :
Commencez à taper pour voir les articles que vous recherchez.