Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Nieuw licht op rapmoord

GRONINGEN – Een criminele informant van de politie moet op last van de rechtbank Groningen worden gehoord over de gebeurtenissen rond de moord op de Amsterdamse rapper Rel. De man, Farrel Provence, werd vorig jaar november in een woning in Hoogezand neergeschoten en overleed enkele uren later. De informant zou een nieuw licht op de gebeurtenissen kunnen werpen die in het voordeel zijn van de 27-jarige verdachte Jason B.Het besluit van de rechtbank de informant te horen, is uitzonderlijk. De anonimiteit van criminele informanten is gegarandeerd. Het openbaar ministerie verzette zich dan ook krachtig tegen het verzoek van de advocaat om de informant te mogen ondervragen. De rechtbank liet uiteindelijk de belangen van de verdediging zwaarder wegen. Justitie moet nu maatregelen treffen waardoor de identiteit van de informant niet openbaar wordt.

Farrel Provence werd in de woning van verdachte Jason B. neergeschoten. Dat gebeurde nadat het slachtoffer met vier anderen de woning ’s nachts met geweld binnendrong. Aanleiding zou een overval dan wel een beroving zijn waarvoor ze B. verantwoordelijk hielden. Onduidelijk is, mede door verklaringen van de criminele informant, of er wel sprake is geweest van een
overval of dat die is verzonnen.Een grote partij drugs speelt een rol. Behalve Farrel Provence raakten nog drie mannen gewond.B.wordt moord ten laste gelegd en vier pogingen tot moord dan wel doodslag. Volgens zijn advocaat is er sprake van noodweer(zelfverdediging) en moet B. vrijuit gaan. Het wapen waarmee hij schoot was van een van zijn belagers.

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?