Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

‘NAC-aanhang daagde MVV’ers uit’ (Limburger)

De MVV-supporters hebben de aanval gekozen tijdens de grote rel van 4 augustus dit jaar op de Havermarkt in Breda. Dat is althans wat justitie dinsdag zei tijdens de zitting bij de politierechter in Maastricht. Negen verdachten, onder wie één minderjarige, van openlijke geweldpleging tijdens de rellen stonden gisteren voor de rechter, omdat ze het niet eens zijn met de opgelegde boetes en werkstraffen die ze van justitie hadden gekregen.

In de compilatie van camerabeelden van het Openbaar Ministerie (OM) is te zien hoe een MVV-supporter als eerste een terrasstoel richting de Bredase NAC-aanhang gooit. “Wat nu niet te zien is, is dat vooraf vier NAC-supporters naar het café gingen waar de MVV’ers zaten”, vertelt advocate Koumans.

Zij en ook de andere strafpleiters wezen er gisteren bovendien op dat de eigenaar van Café Bruxelles, waar de MVV’ers zaten, verklaard heeft dat de NAC-aanhang de MVV-groep kwam uitdagen. Maar de MVV’ers wilden niet vechten, volgens de cafébaas. Hierop zeiden de supporters van NAC dat ze hen dan wel op weg naar het station, buiten het zicht van camera’s, zouden pakken. Vervolgens zouden de MVV’ers hebben afgeteld en de eerste stoel hebben gegooid.

Volgens de verdediging zou er dan sprake van noodweer of noodweerexces kunnen zijn geweest.

Omdat ze het ruwe beeldmateriaal pas vrijdag hadden gekregen, hadden veel strafpleiters onvoldoende voorbereidingstijd. Ook beschikten ze, in tegenstelling tot de rechter, niet over de videocompilatie: “Die hebben we wel nodig om onze cliënten goed te kunnen verdedigen.”

Na zo’n drie uur besloot de rechter de zaak voor onbepaalde tijd aan te houden. “Het lijkt, ik zeg nadrukkelijk lijkt, er inderdaad op dat de NAC-supporters de MVV-aanhang hebben uitgedaagd.”

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?