Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Moordzaak aangehouden om jetlag advocaat (Omroep Gelderland)

ARNHEM – De behandeling van de zaak tegen een 41-jarige Nijmegenaar die wordt verdacht van de moord op een 68-jarige vrouw in de Cronjéstraat in Nijmegen in juni 2011 is aangehouden De advocaat heeft last van jetlag en kon zijn pleidooi niet houden. De raadsman kwam net terug van de behandeling van een zaak in Suriname en had de rechtbank al eerder gevraagd de zitting van vrijdag te verzetten.

De vrouw had een stel een postadres voor een uitkering verschaft, maar had dit opgebiecht aan de sociale dienst. In de nacht van de moord werden ook schoten gelost bij een café in de wijk Malvert en bij een flat in de wijk Tolhuis. Daarbij raakte een 47-jarige man zwaargewond.

Volgens de man was de dodelijke schietpartij een ongeluk. Hij zegt per ongeluk geschoten te hebben. Zijn 32-jarige vriendin zegt er onder druk bij te zijn geweest. Zij wist niet dat de man zou gaan schieten.

Na de schietpartij werd de 41-jarige man met zijn 32-jarige vriendin opgepakt. De vrouw is november vorig jaar al vrijgelaten. Zij wordt niet vervolgd voor betrokkenheid bij de moord. Haar vriend zit nog wel vast en staat nu terecht.

De behandeling van de zaak gaat verder op 29 juni.

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.