Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Moordverdachte wacht jaar in cel op rechtszaak (Limburger)

Berry K. (25) uit Maastricht is nog niet veroordeeld. Toch zit hij volgende maand precies één jaar in voorlopige hechtenis wegens verdenking van moord.

De 25 jarige Maastrichtenaar Berry K. zou op 11 maart een 40 jarige man hebben doodgeschoten tijdens een drugsdeal op de Pastoor Kikkenweg. K.’s advocaat Françoise Landerloo vindt het onvoorstelbaar dat haar cliënt zo lang moetw achten op het daadwerkelijke strafproces. Ze zei gisteren tijdens de pro-formazitting in Maastricht dat Berry alleen maar vast zit op basis van getuigenverklaringen. „Eris nog niet eens een sectierapport over de doodsoorzaak van het slachtoffer en er is ook geen enkel ander technisch document. Misschien is het slachtoffer niet eens door een kogel om het leven gekomen”, zegt Landerloo.

Ze vroeg de rechter gisteren om opheffing of op zijn minst schorsing van K.’s voorlopige hechtenis. Maar de rechter kwam niet tegemoet aan haar verzoek. „Alleen de verdenking van moord is niet genoeg om iemand in voorlopige hechtenis te houden. Maar er is in een woonomgeving bij een drugsdeal geschoten met een vuurwapen en dat is ernstig genoeg”, vindt de rechter. Ook Berry’s pleidooi dat hij niet meer gaat dealen, zeker niet met de moordzaak in het verschiet, mocht niet baten. Voorheen dealde hij naar eigen zeggen zeven dagen per week.

„In 2010 was er ook al een verdenking van dealen en wapenbezit. Gelet op het delict weegt het maatschappelijk belang zwaarder dan uw persoonlijk belang”, zei de rechter. De officier van justitie legde uit dat het in deze zaak allemaal langer duurt dan gebruikelijk omdat justitie moet wachten op de Belgische rapporten. Deze zouden 23 februari binnen moeten zijn. Op de dag van de schietpartij in maart kwamen volgens Berry’s verhaal bij de politie drie Belgen drugs bij hem halen in Cadier en Keer. Toen ze een greep deden in zijn zak met drugs zou hij hebben geschoten.

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?