Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Moord opgelost dankzij inzetten pseudo-klanten

MAASTRICHT – De politie heeft met pseudo-klanten een doorbraak geforceerd in het onderzoek naar de moord op Ger Douven in Puth. Twee agenten lieten zich behandelen in het beautysalon van een van de verdachten, T.H. uit Schinveld. Tijdens de behandelingen gaf H. steeds meer cruciale informatie over de zogeheten kofferbakmoord.Diverse bronnen hebben de inzet van de pseudo-klanten bevestigd. De agenten in burger wonnen tijdens de behandelingen het vertrouwen van Tiny H. (48). Toen werd afgesproken over de moorzaken in Limburg naar aanleiding van perspublicaties liet H. doorschemeren meer te weten van de moord op Douven. Met deze informatie kon de politie de zaak uiteindelijk oplossen.

Het lijk van de toen 51 jarige Douven werd op 12 maart 2013 gevonden in de kofferbak van een uitgebrande auto in het natuurgebied Daniken bij Puth-Schinnen. Uit het verdere verloop van het onderzoek bleek dat drie andere verdachten, Harold R., Rhonda K. en Marie-José P. bij de moord aanwezig zijn geweest.

Douven was net op proefverlof uit de gevangenis, waar hij zat voor drugshandel. Hij had nog geld tegoed van zijn ex-vriendin K. en had daarvoor contact met haar opgenomen. K. belde Douven om te zeggen dat ze het geld had, maar dat ze panne had met de auto. Ze stond stil in het bos bij het Awacscliegveld bij Schinveld. Douven moest het geld maar komen halen.

In werkelijkheid waren Rhonda, Marie-José en Harold samen naar dat bos gereden. De motorkap van de wagen was omhoog gezet om alles te laten lijken op autopech. Maar toen een toevallige passant wilde helpen, werd de klep snel omlaag gedaan. De volgende auto die eraan kwam, was van Douven. Beroepsmilitair Harold had zich in de bosjes verscholen en schoot op Douven. Die probeerde nog te vluchten, maar werd door scherpschutter R. dodelijk getroffen achter in de nek. Vervolgens werd het lijk van Douven in de kofferbak van een auto gegooid waarna deze in brand werd gestoken. Harold R. heeft de moord bekend.

Volgens verklaringen van enkele verdachten kreeg R. voor de moord op DOuven 14.000 euro. Rhonda K. en Tiny H. hadden hem via de zoon van Tiny, Roger H., benaderd om de moord te plegen. Tiny H., Roger H. en diens vriendin Andrea van der K. kwamen gisteren voor het eerst voor de rechtbank. Omdat nog niet alle onderzoeken zijn afgerond, is de behandeling van de zaak uitgesteld tot oktober. Morgen komen de andere drie hoofdverdachten voor de rechter. Ook hun zaak zal vrijwel zeker worden aangehouden.

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?