Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Man vast na incident met betonblok (Limburger)

SPAUBEEK/GELEEN – Een 22-jarige man uit Schinnen zit vast in verband met het onderzoek naar het incident op 5 februari, waarbij ter hoogte van Spaubeek een betonblok vanaf een viaduct op de A76 is gegooid. Het stuk beton raakte een auto, waarvan de 18-jarige bestuurder volgens de politie ternauwernood kon voorkomen dat hij verongelukte.

De man uit Schinnen werd zondag overdag op de Europalaan in Geleen opgepakt, omdat hij een gestolen betonblok in zijn auto zou hebben liggen. De politie wil nog niet aangeven waarom een eventuele betrokkenheid van de 22-jarige bij het incident op 5 februari rond 4.40 uur zo nadrukkelijk wordt onderzocht. „Maar niet iedereen die een blok beton steeltwordt zo lang vastgehouden”, reageert een woordvoerder van de politie. „Als er een eventuele link mogelijk is met het zware incident op de A76 bij Spaubeek, dan overstijgt dat natuurlijk hetsimpele kapitaaldelict.”

Vorige week suggereerde de politie dat het stuk beton dat van het viaduct werd gegooid en op de auto van een 18-jarige man uit Vlaardingen terechtkwam, mogelijk was gestolen uit een tuin uit de Parallelweg in Spaubeek, vlakbij het viaduct waar het incident plaatsvond. Daar was een betonblok verdwenen. In dit verband wilde de politie gisteren niet kwijt of het betonblok in de auto van de verdachte lijkt op het gesteente dat ruim een week geleden vanaf het viaduct werd gegooid, of dat het uit de bewuste tuin gestolen zou zijn. Hoe de politie de verdachte van de ‘betondiefstal’ op het spoor is gekomen, wil de woordvoerder niet prijsgeven. Ook een verdere toelichting blijft uit. Het enige wat duidelijk is, is dat de verdachte voorlopig vastzit. „Hij wordt uitgebreid verhoord”, zo laat een woordvoerder van de politie weten.

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.