Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Man uit Nijmegen veroordeeld voor schietpartij (www.rechtspraak.nl)

Een 42-jarige man uit Nijmegen is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 16 jaar voor doodslag en poging tot moord. Verdachte is in de nacht van 11 op 12 juni 2011 op gruwelijke wijze tekeer gegaan. Hij was opgefokt, boos en onder invloed van alcohol. Hij heeft eerst buiten met een pistool in de lucht geschoten. Daarna heeft hij twee schoten gelost in de woning van een oudere vrouw. Door één van de kogels is de vrouw geraakt. Zij is aan haar verwondingen overleden. Later die avond is verdachte naar de woning van zijn volgende slachtoffer gereden, heeft hem daar opgewacht en heeft hem doelbewust en na kalm beraad voor zijn woning neergeschoten.

Meest dierbare bezit ontnomen

Verdachte heeft bij de familie en vrienden van de oudere vrouw op schokkende wijze hun moeder, schoonmoeder, zus, oma en vriendin uit hun leven gerukt. Hij heeft de grootst mogelijke inbreuk gemaakt op de persoonlijke integriteit van deze vrouw. Hij heeft haar namelijk haar meest dierbare bezit, het leven, ontnomen.

Dit was ook bijna met de man gebeurd. Dat hij in leven is gebleven, mag een wonder heten. Deze man heeft nog steeds last van de verwondingen die verdachte hem heeft toegebracht.

Herhaling

Verdachte, die eerder is veroordeeld voor geweldsdelicten, heeft zich nu weer schuldig gemaakt aan twee zeer ernstige geweldsdelicten. De rechtbank rekent hem dit zwaar aan. Dergelijke feiten brengen grote onrust teweeg in de maatschappij, veroorzaken een groot gevoel van onveiligheid en schokken de rechtsorde in hevige mate. Vandaar dat de rechtbank een lange gevangenisstraf op zijn plaats vindt.

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?