Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Limburger vast voor ‘grooming’ (Telegraaf.nl)

MAASTRICHT – Een 28-jarige man uit Kerkrade zit vast op verdenking van het plegen van het zogeheten ‘grooming’, digitaal kinderlokken. Ook wordt hij verdacht van verleiding van een minderjarige tot ontucht en het plegen van een seksuele handelingen van een jongetje in zijn woonplaats.

Het misbruik zou hebben plaatsgevonden van februari tot half juni dit jaar. Antoin H. zocht via Facebook onder de valse naam ‘Jeffreyzegikniet’ contact met minderjarigen en sprak af met een elfjarig jongetje in de buurt. De ouders van het kind kregen echter lucht hiervan en wisten H. en hun zoontje op heterdaad te betrappen bij een bosje in de buurt van de nabijgelegen Abdij Rolduc.

Uit justitiestukken blijkt dat de in allerijl gealarmeerde politie de verdachte Kerkradenaar, terwijl deze werd vastgehouden door de vader van het slachtoffer, aldaar te arresteren. Het slachtoffertje heeft tegenover de recherche verklaard dat hij seksuele handelingen bij de man had moeten verrichten.

H. blijkt over een zedenverleden te beschikken. Hij werd voor verschillende zedemisdrijven onder andere veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van een jaar en jeugd-TBS.Volgens zijn raadsman Ivo van de Bergh is zijn cliënt „in een val gelokt”.

„Mijn cliënt is eerder weggepest in zijn woonplaats en het lijkt er nu op dat er door diezelfde personen een plan is opgezet om hem voor langere tijd op te laten sluiten. Cliënt ontkent zich dan ook schuldig te hebben gemaakt aan deze feiten en we willen de onderste steen boven krijgen.”

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.