Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Komen coronahoestjes Frenkie P. straks duur te staan? (Limburger.nl)

Als Frenkie P. achter de tralies al een agenda bijhoudt, zal hij daar dinsdag 18 augustus 2020 beslist in hebben gemarkeerd. Op die dag probeert via een kort geding na ruim 26 jaar cel een reëel uitzicht op herbeoordeling van zijn straf af te dwingen.

Of het voor P. en zijn advocaten Sjanneke de Crom en Cliff Raafs nog zin heeft om naar de rechtbank in Den Haag af te reizen nu de 47-jarige Venlonaar vorige week in de penitentiaire inrichting in Sittard in de fout is gegaan, is nog maar de vraag. Frenkie P., de tot levenslang veroordeelde leider van de Bende van Venlo, staat sinds kort immers ook als ‘coronahoester’ te boek. Hij zou donderdag op de luchtplaats van de gevangenis in Sittard naar een externe elektricien en een bewaker hebben gehoest. Hij zou daarna beveiligers, die hem op zijn gedrag aanspraken, hebben uitgefoeterd. Dat kwam hem op veertien dagen isoleercel en de (tijdelijke?) overplaatsing naar de gevangenis in Alphen aan den Rijn te staan. De uiteindelijke gevolgen kunnen voor P. nog ingrijpender zijn. Hij kan zomaar ‘in een vloek en een kuch’ zijn kansen op vervroegde invrijheidstelling hebben vergooid. Sinds het uitbreken van de coronapandemie wordt spugen en hoesten – (dreigen met) geweld of belediging – richting anderen hoog opgenomen.

Minister
De volgens Frenkie P. zelf als grap bedoelde hoestjes zullen dan ook niet in zijn voordeel spreken als uiteindelijk de minister moet beslissen of hij langzaam maar zeker klaargestoomd kan worden voor een terugkeer in de maatschappij. Vorig jaar oordeelde het Adviescollege Levenslanggestraften nog dat Frenkie P. ‘niet het vertrouwen heeft gegeven dat het goed gaat, gezien zijn persoonlijkheid en het recidivegevaar’. Dan kun je een jaar later maar beter oppassen met zelfs als grap bedoelde hoestjes tijdens de coronacrisis.

Gesteund door zijn advocaten zoekt Frenkie P. via een kort geding naar nieuwe wegen om niet tot zijn dood in de cel te hoeven blijven. Er zouden haken en ogen zitten aan het systeem van de herbeoordeling. Het geding stond op 1 april al de rol; het werd door de coronacrisis verplaatst naar dinsdag 18 augustus.

P’s advocaten Sjanneke de Crom en Cliff Raafs zien geen reden de rechtszaak af te blazen. „Wij willen het systeem aan de kaak stellen. Daar verandert dit voorval niets aan.” De Crom onderstreept nog eens dat Frenkie P. er zeer stellig in is dat de ‘hoestjes als grap waren waren bedoeld’. „Volgens mijn cliënt zijn gebeurtenissen erg opgeblazen. Het incident is vervolgens een eigen leven gaan leiden.”

https://www.limburger.nl/cnt/dmf20200713_00167950/komen-coronahoestjes-frenkie-p-straks-duur-te-staan

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?