Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Klap voor justitie: verdachte van miljoenenroof vrijgelaten (1Limburg.nl)

Justitie heeft een gevoelige tik geïncasseerd in het onderzoek naar de Maastrichtse horlogeroof bij juwelier Burger. Lazar J. (53), de enige verdachte die vastzat voor de miljoenenklus, is vrijgelaten.

Serviër Lazar, alias Willy, wordt samen met drie landgenoten en de Bosnische Nasuf R. verdacht van de roof op kerstavond 2018.

Bende uit Joegoslavië

In totaal werd er voor 1,3 miljoen euro aan horloges gestolen. Verschillende informanten van de politie wezen al gauw naar een criminele bende uit het voormalig Joegoslavië. Darko D. zou de leider zijn van de groep, die verder zou bestaan uit Lazar, Nasuf, Denis M. en Slavisa N.

Grote worsten

Dit vijftal verbleef rondom de miljoenenroof in hotel Du Pont in Maasmechelen. De telefoon van Lazar heeft bovendien contact gemaakt met een Maastrichtse zendmast op de middag voor de inbraak bij de juwelier. Hij ontkent ook niet dat hij in Maasmechelen en Maastricht was. Volgens zijn advocaat Justin Luiten bezocht hij die middag de Maastrichtse kerstmarkt, om daar ‘grote worsten te eten’.

Zwaarlijvige verdachte

Verder reist Lazar door heel Europa voor zijn werk als autohandelaar, claimt Luiten. Daarnaast wijst de advocaat op het postuur van zijn cliënt. De zwaarlijvige Serviër komt qua uiterlijk niet overeen met de sportief gebouwde mannen die op camerabeelden zijn te zien. Omdat er los van tips van anonieme getuigen en zijn aanwezigheid in Maastricht geen concrete zaken zijn die Lazar aan de miljoenenroof koppelen, mag hij donderdag de gevangenis in Sittard verlaten.

Nogal mager

De rechter noemt het bewijs in de zaak ‘op zijn zachtst gezegd nogal mager’. Justitie geeft aan op dit moment niets anders te hebben, maar hoopt meer bewijs te verzamelen als de andere verdachten zijn gearresteerd. Het is echter geen abc’tje dat zij ooit een Nederlandse cel van binnen zullen zien, want zij zitten in thuisland Servië. Dat land levert geen eigen onderdanen uit. Binnen enkele weken wil justitie de knoop doorhakken. Als de andere verdachten dan niet naar Nederland komen, dreigt de zaak schipbreuk te lijden.

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?