Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Jarenlange celstraffen geëist in Landgraafse moordzaak (1limburg.nl)

Justitie eist lange celstraffen in de Landgraafse moordzaak Bobo Jalloh. Dave G. kreeg de hoogste strafeis, 24 jaar cel. Hij zou de fatale steken hebben toegebracht. Justitie woog ook mee dat hij al eerder voor een zwaar geweldsdelict werd veroordeeld.

Een andere verdachte, Hub M., moet volgens justitie achttien jaar de cel in. Ook hij was in de woning aanwezig toen het slachtoffer werd vermoord.

Brein achter moord

Dezelfde strafeis was er voor Hadiyatou D., de vrouw van het slachtoffer. Justitie denkt dat zij het brein is achter de moord, die plaatsvond in de avond van 31 mei 2017. Een vierde verdachte is volgens justitie medeplichtig en zou zes jaar cel moeten krijgen. Hij was niet aanwezig, maar heeft volgens het Openbaar Ministerie (OM) de moord wel gefaciliteerd en is daarmee medeplichtig.

Acht keer gestoken

Het slachtoffer werd in zijn woning aan de Koempel in Landgraaf acht keer in zijn borst gestoken. Bobo Jalloh overleefde de aanslag niet. Zijn vrouw zou de moord met drie mannen hebben beraamd. Dat deed ze omdat ze door haar man werd mishandeld. Op die bewuste avond heeft ze telefonisch contact gehad met de twee mannen, die op bezoek zouden komen. Ze zou zelfs de deur voor ze hebben geopend. De derde man was toen al afgehaakt.

Na de moord zou de vrouw de woning verkopen en een deel van de winst aan de twee mannen geven.

DNA-match

De politie kon de zaak in eerste instantie niet oplossen, omdat er weinig sporen en aanknopingspunten waren. Maanden nadat het onderzoek was stopgezet, kwam er door een dna-match via een tiewrap alsnog een doorbraak in de zaak.

“Als dat ene spoortje niet was gevonden, was deze zaak nooit opgelost”, vermoedt justitie, die spreekt van een bijna perfecte moord. Het OM had daarbij geluk dat het dna van een van de verdachten door een eerdere zware mishandeling al in de dna-databank zat. Nadat een van de verdachten meteen ging praten, hij was nog niet eens op het politiebureau, kwam de zaak in een stroomversnelling en konden ook onder meer de vrouw van het slachtoffer worden aangehouden.

Veel zittingsdagen

Volgens Officier van Justitie Leonard Geuns is het een zaak waar de waarheid beetje bij beetje duidelijk is geworden. Niet voor niets zijn er al vijftien zittingsdagen geweest. “En nog weten we niet alles, vooral ook omdat de verklaringen van verdachten tegenstrijdig zijn en ook steeds wisselen”, aldus de officier.

Toch is justitie van mening dat moord met voorbedachte rade bewezen kan worden. “Het slachtoffer is beestachtig afgemaakt, nadat hij eerst is vastgebonden door twee mannen met bivakmutsen”, aldus justitie. De advocaten komen later nog aan het woord en daarna kijkt de rechtbank wanneer er een uitspraak komt.

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?