Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voordringende gevallen 24 uur per dag.

Hoogleraar rechten: ‘Betaal coronaboete niet’ (NPORadio1.nl)

Mensen die een boete hebben gehad voor het overtreden van de noodverordening, die is ingesteld vanwege de corona-uitbraak, kunnen die beter niet betalen. Dat stelt hoogleraar algemene rechtswetenschap Jan Brouwer in Dit is de Dag. Grondrechten van burgers worden volgens hem te rigoureus ingeperkt. “Nood breekt wet, maar niet de Grondwet”, aldus Brouwer. “Dat verbod op samenkomsten is een rechtstreekse inbreuk op je grondrecht tot vergaderen.”

De regels leiden volgens Brouwer bovendien tot rechtsongelijkheid omdat ze per veiligheidsregio verschillen. En ook als de regels in regio’s hetzelfde zijn is er geen garantie dat ze overal op dezelfde manier worden gehandhaafd. “Als je in het Vondelpark in Amsterdam samen luncht op anderhalve meter afstand is er niets aan de hand. In Nijmeegse Kronenburgpark krijg je met dezelfde regels gegarandeerd een boete.”

Lees ook over ons
strafzaken
:

De nieuwe pillenprinsen (panorama.nl)

Door knap speurwerk van de Amerikaanse FBI in samenwerking met Nederland is in Brabant een aantal kopstukken van een internationale drugsbende opgepakt. Wie zijn deze

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?