Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voordringende gevallen 24 uur per dag.

Gestopte polderjihadiste naar Syrië (Telegraaf.nl)

MAASTRICHT – Het 19-jarige Maastrichtse meisje S.P., aan wie de gemeente half februari weigerde een paspoort te geven omdat zij op het punt stond naar Syrië te vertrekken, is tóch op jihad gegaan.

De Limburgse tiener zou per auto zijn vertrokken met slechts haar identiteitskaart. De gemeente weigerde haar een nieuw paspoort te verstrekken, omdat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid informatie had dat de bekeerlinge naar het oorlogsgebied wilde om zich aan te sluiten bij een jihadgroep.

Kort na de weigering is zij toch vertrokken, aldus bronnen, Ze zou zich hebben aangesloten bij een aan Al-Qaeda gelieerde strijdgroep. Ingewijden vertellen dat de moeder van het meisje bij de gemeente kenbaar heeft gemaakt dat haar dochter in Syrië verblijft.

Opheldering

Françoise Landerloo, de Maastrichtse advocate van P., wilde gisteren alleen maar kwijt dat zij schriftelijk opheldering heeft gevraagd bij de NCTV over de paspoortweigering. „Daarin heb ik uitleg gevraagd over de informatie die zij kennelijk hadden over het voornemen van cliënte naar Syrië te willen gaan. Ik wacht nu op antwoord. Meer wil ik hier op dit moment niet over zeggen.”

Dertien Nederlandse jongeren is de afgelopen maanden een paspoort geweigerd, omdat inlichtingen- en veiligheiddiensten aanwijzingen hadden dat zij op het punt stonden af te reizen naar jihadgebieden. De NCTV noemde de paspoortmaatregel eerder efficiënt en effectief, maar het vertrek van de Limburgse illustreert dat vasthoudende moslimextremisten zich hierdoor niet laten tegenhouden.

Identiteitskaarten –in veel gevallen ook geschikt als reisdocument– kunnen wettelijk niet worden geweigerd „omdat mensen zich nu eenmaal moeten kunnen legitimeren”, aldus een NCTV-woordvoerder.

Lees ook over ons
strafzaken
:

De nieuwe pillenprinsen (panorama.nl)

Door knap speurwerk van de Amerikaanse FBI in samenwerking met Nederland is in Brabant een aantal kopstukken van een internationale drugsbende opgepakt. Wie zijn deze

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?