Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Frenkie P. mogelijk in hoger beroep: ‘Goed over nadenken’ (1Limburg.nl)

De rechter is mogelijk nog niet van Bende van Venlo-frontman Frenkie P. (47) af. Frenkie kreeg vrijdag van de rechter te horen dat zijn levenslange celstraf vooralsnog blijft staan, maar kan nog in hoger beroep.

Cliff Raafs, die Frenkie samen met Sjanneke de Crom bijstaat, gaat zich de komende weken met zijn collega en hun cliënt buigen over de hoger beroep-optie.

Negatief advies
De Venlose veertiger werd in 1996 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Hem worden zeven moorden toegedicht. Levenslang was in Nederland ook geruime tijd levenslang, maar sinds enkele jaren kan het Adviescollege Levenslanggestraften adviseren om een gevangene tóch vrij te laten. Frenkie kreeg in oktober 2019 echter een negatief advies.

Pieter Baan Centrum
Hij spande vervolgens een kort geding aan tegen de Staat om de inhoud van dat advies te bestrijden. Volgens Frenkie en zijn advocaten was er veel aan te merken op de totstandkoming van het rapport. Zij pleitten op 18 augustus bij de rechter in Den Haag voor een nieuw onderzoek én verandering van de procedure voor vrijlating. Vrijdag besliste de rechter echter anders.

Het weegt vooral zwaar dat Frenkie niet, of onvoldoende, heeft meegewerkt aan onderzoeken in het Pieter Baan Centrum en gesprekken met de reclassering.

Hoor en wederhoor
“Dit nieuws is teleurstellend voor onze cliënt”, zegt advocaat Raafs. “Op punten waren ze het wel met ons eens: er was bijvoorbeeld geen sprake van hoor en wederhoor tijdens de totstandkoming van het advies. Maar de rechter vindt die punten niet zo zwaar wegen dat ze de hele procedure opnieuw wil laten doen.”

Een hoger beroep lonkt. “Daar moeten we goed over nadenken. We hebben vier weken de tijd om hier een beslissing over te nemen. En die tijd nemen we ook”, zegt Raafs. “Eerst gaan we het vonnis nog eens goed bestuderen. Het zou zomaar kunnen dat de rechter op sommige punten een onjuiste beslissing heeft genomen.”

https://www.1limburg.nl/frenkie-p-mogelijk-hoger-beroep-goed-over-nadenken

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?