Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Doemscenario na megavondst vuurwerk in Stein: ‘Eén vonkje en we hadden een ramp met duizenden slachtoffers kunnen hebben’ (Limburger.nl)

Stein – Met enig geluk hebben politie en justitie de volgende vaderlandse vuurwerkramp weten te voorkomen. Dat stelt de aanklager die Robin O. (30) vervolgt voor het bezit van zeker 2400 cobra’s.

De verdachte verscheen dinsdag voor de rechter in Maastricht. Advocate Francoise Landerloo vroeg het voorarrest van haar cliënt te schorsen, wat zou betekenen dat hij onder voorwaarden vrij zou komen. De aanklager verzette zich daartegen en wees op het duizelingwekkende aantal cobra’s dat is gevonden in een schuur bij familie van de verdachte in Stein. „Als hier een vonkje bij was gekomen, had je misschien wel de Limburgse vuurwerkramp gehad. Duizenden, duizenden slachtoffers.”

Advocate Landerloo wees echter op het blanco strafblad van haar cliënt. „Sommige mensen moeten eens een klap krijgen, de realiteit onder ogen zien en dan de kans krijgen om zich opnieuw te bewijzen.” Volgens Landerloo is haar cliënt wakker geschud. „Achteraf heeft hij zich gerealiseerd wat voor gevaren hij heeft gecreëerd voor zijn familie, voor buren.”

De rechter besloot Robin O. onder voorwaarden naar huis te sturen. Op 18 juni is zijn proces.

De advocaat die de verdachte(n) in deze strafzaak bijstaat is:

Francoise Landerloo

STRAFRECHTADVOCAAT

In de media
met actuele strafzaken

Populaire verzoeken:
Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.