Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

‘Fouten in het rapport van’ (De Limburger)

TUDDEREN/SITTARD – In het rapport van de undercoveragent die werd ingezet in de zuurmoordenzaak zitten fouten. Dat zegt getuige Paolo, die in het rapport een belangrijke rol speelt, zo bleek gisteren tijdens een zitting in deze zaak.

Vijf personen van de familie L. uit Tudderen worden verdacht van betrokkenheid bij twee moorden, op Mouhammed al Jader en Alan Gergeri – in 2009 en 2011. Dochter Rachelle L. is nog voortvluchtig. Naast de familieleden is ook familievriend Ron van K. verdacht. De advocaten van de vijf verdachten die vastzitten, hebben Paolo, de belangrijkste getuige van het OM, gisterochtend verhoord. „Op cruciale onderdelen klopt het verslag volgens Paolo niet”, zegt Wouter Smeets, advocaat van Van K. „Bijvoorbeeld hoe Els L. het wapen zou hebben vastgehouden, toen ze op Mouhammed al Jader schoot. Ook gaf Paolo aan dat het voor een deel grootspraak is, wat hij tegen de undercoveragent heeft verteld.” In het rapport staat tevens dat de geheimagent met zoon Michel L. de moord op Al Jader in een ‘toneelstukje’ zou hebben nagespeeld. De agent schreef vervolgens op dat hij aan ‘een bepaalde blik’ van Michel kon afleiden dat hij het fatale schot moet hebben gelost.

De advocaten van de verdachten willen daarom nu de undercoveragent, die in het dossier A3442 wordt genoemd, als getuige oproepen. Ze willen duidelijkheid over de vermeende fouten en de opvattingen in het verslag. Opnieuw deden de advocaten een verzoek om een reconstructie en een schouw te houden, in de woning in het Duitse Tudderen. Raadsman SergeWeening over zo’n schouw: „Er zijn twee moorden geweest in die woning. Ik vind dat het nodig is dat de rechters de situatie met eigen ogen zien.” De volgende zitting in deze zaak is op 14 mei. Op 3 juni hoopt de rechtbank de zaak daadwerkelijk inhoudelijk te gaan behandelen.

Over de verzoeken van de advocaten zal de rechtbank op 19 maart een beslissing nemen.

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.