Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Forensische experts naar Lanaken (Limburger)

LANAKEN – Forensische experts hebben dinsdag in België opnieuw gezocht naar bewijsmateriaal in de zuurmoorden-zaak. De experts hadden de hulp ingeroepen van een bedrijf uit Stein dat gespecialiseerd is in het zagen en slijpen in beton.

Het onderzoek vond plaats in het Belgische Lanaken. In die gemeente woont Ron van K (53). Zijn huis en tuin werden doorzocht. Justitie wil niet zeggen wat het resultaat is van de actie. Van K. wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op de Irakees Mouhammed Al Jader in 2011 en van het in zuur oplossen van Al Jader en van een andere Irakees, Alan Gergeri. Laatstgenoemde zou in 2009 om het leven zijn gebracht. De lichamen zijn volgens justitie in stukken gesneden en opgelost in een mengsel van zwavel- en salpeterzuur.

In de zuurmoorden-zaak zijn er behalve Van K. nog vijf verdachten. Allemaal van de familie L. uit Tudderen. Het gaat om Michel (26), Maurice (21), de nog voortvluchtige zus Rachelle (20) en pa Hub (58) en ma Els (58). Van K., afkomstig uit Geleen, was een vriend van de familie en werkte eerder mee aan het onderzoek. Op zijn aanwijzingen werden in het huis van de familie L. een nieuw bloedspoor en in een muur een kogelpunt gevonden. Advocaat Wouter Smeets van Van K. kon gisteren niet zeggen of de huiszoeking in België ook op aanwijzingen van zijn cliënt zelf is gebaseerd of dat justitie uit eigen beweging naar sporen is gaan zoeken. „Ik heb mijn cliënt niet meer gesproken de afgelopen dagen”, zei hij gisteren. Een woordvoerder van justitie wilde gisteren niet zeggen wat de aanleiding voor dit onderzoek was.

De rechtbank in Maastricht verwacht in 2013 de zaak inhoudelijk te kunnen behandelen. De eerstvolgende zitting is op 23 oktober.

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.