Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Flatmoord krijgt totaal onverwachte wending (Limburger.nl)

Het proces van de moord op Maastrichtenaar Jack Koker is volledig op zijn kop gezet.
De eerdere hoofdverdachte is vrijgelaten, de andere verdachte die nog vastzit blijft zwijgen, maar volgens justitie is niet hij maar zijn vriendin degene die Koker dodelijk heeft gestoken.

ANBW-flat

Eind vorig jaar heeft de rechtbank in Kokers woning in de zogeheten ANWB-flat aan het Koningsplein nagespeeld wat zich 27 mei vorig jaar zou hebben afgespeeld. Op grond van de rol en de uitleg van Maastrichtenaar D.H. daarbij kwam justitie tot de conclusie dat hij het niet heeft gedaan.

Coke

H. was die nacht met Moussa O. en diens vriendin A. uit Den Haag in Kokers woning om cocaïne te kopen. Toen O. en A. cocaïne hadden gebruikt kwam het aan op betaling. H. is eerst met O.’s pinpas weggegaan. Toen daar te weinig geld op bleek te staan, ging hij het opnieuw proberen met A.’s pasje.

Vriendin

Volgens officier van justitie David van Kuppeveld wisten beiden dat er te weinig geld op de rekening stond. In hun poging bij Koker vandaan te komen ontstond een handgemeen en zou O. de bewoner op het hoofd hebben geslagen. Dinsdag voegde justitie daar een nieuwe lezing aan toe: O.’s vriendin zou Koker daarbij in zijn rug hebben gestoken. In afgeluisterde telefoongesprekken vanuit de gevangenis heeft O. tegen zijn vriendin gezegd: “Ik zit hier voor jou.”

Bloed en glas

O.’s advocate Sjanneke de Crom stelt dat dat scenario niet overeenkomt met de eerdere lezing van de politie en ook niet strookt met de onderzoeksfeiten zoals de aangetroffen bloedsporen en glasscherven van de ingeslagen voordeur. Haar verzoek om O. daarom voorlopig vrij te laten is afgewezen. O. gaf gisteren aan zijn langdurige zwijgen te willen verbreken, maar stelde dat nog even uit. O.’s vriendin A. verblijft in Griekenland, waar O. is geboren.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.