Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Eis: zeven jaar cel tegen tussenpersoon in kofferbakmoord

DEN BOSCH – Voor het gerechtshof in Den Bosch is gisteren zeven jaar cel geëist tegen de 32 jarige Roy H. uit Heerlen, die fungeerde als tussenpersoon in de zogeheten kofferbakmoord.H. kreeg van de rechtbank in Maastricht negen jaar cel. Maar het openbaar ministerie besloot gisteren dat H. een lagere straf verdient dan zijn moeder. De 49 jarige Tiny H., die haar zoon ertoe aanspoorde iemand te zoeken die drugsdealer Ger Douven 51 kon vermoorden, hoorde woensdag in hoger beroep acht jaar tegen zich eisen.

Aanleiding voor de matiging van de strafeis was het verhoor van H. gisteren door het gerechtshof en de deskundigenrapporten die over hem zijn opgemaakt. Daaruit blijkt dat H. ten tijde van het beramen van de moord, maar eigenlijk al zijn hele leven, in een ‘boa constrictor-achtige wurggreep’ van zijn moeder zat. Die trok zich op haar beurt het lot van haar hartsvriendin Rhonda K. 28 sterk aan. K. werd mishandeld door haar ex vriend Douven en wilde ‘van hem af’. Liet Tiny H. woensdag bij het hof nog in het midden wat die woorden precies betekenden, haar zoon Roy liet daar gisteren geen misverstand over bestaan: “Mijn moeder vroeg of ik iemand wist die Douven uit de weg kon ruimen”.

Roy H. kon naar eigen zeggen gene nee zeggen tegen een verzoek van zijn moeder, en benaderde beroepsmilitair Harold R. Die kreeg uiteindelijk 15.000 euro van Rhonda om Douven dood te schieten. Diens lichaam werd op 12 maart 2003 teruggevonden in de kofferbak van zijn uitgebrande auto in het Danikerbos bij Puth-Schinnen. H. ontving voor zijn bemiddeling 1500 euro provisie, al beschouwt hij dat bedrag zelf liever als afbetaling voor hand-en-spandiensten die hij Harold R. leverde in diens hennepkwekerij. Roy H. was in financiële problemen gekomen nadat hij zijn moeder geld had geleend voor de opening van haar beautysalon.

Tijdens de strafzaak tegen zijn moeder afgelopen woensdag, weigerde Roy H. zijn rol als getuige a decharge te vervullen. Hij beriep zich op zijn verschoningsrecht. “Dat was misschien wel de eerste keer dat u in aanwezigheid van uw moeder iets deed wat haar niet beviel”, merkte de voorzitter van het hof gisteren op. Roy H. beaamde dat. Sinds een jaar heeft hij naar eigen zeggen afstand genomen van zijn moeder.

De zaak wordt vervolgd op 12 oktober.

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.