Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Eis acht jaar voor verkoop ‘riskante’ XTC (Limburger.nl)

SITTARD – Sittardenaar Dwayne F. (25) moet acht jaar de cel in voor de verkoop van‘levensgevaarlijke’ xtc-pillen. Dat vindt het openbaar ministerie (OM)in Maastricht.

Door vervuilde xtc-pillen vielen eind vorig jaar en begin dit jaar vier doden in Zuid-Limburg. F. is alleen in verband gebracht met de dood van de 20-jarige Josien van Gastel, het vierde slachtoffer. Zij overleed eind maart na gebruik van de beige pillen met een klavertje drie. Na haar overlijden verkocht F. nog vier pillen aan twee klanten. Het OM verwijt F. dat hij de xtc-pillen verkocht, terwijl hij wist dat de harddrug niet deugde.

De media besteedden voor de dood van Josien al volop aandacht aan de beige pillen waarin de stof PMMA zit. Ook kreeg hij nog een sms van een klant, die waarschuwde dat de klavertjespillen al de nodige levens hadden geëist. Het OM vindt dat F. de pillen vanaf dat moment niet meer zonder waarschuwing had mogen verkopen. Maar dat deed hij toch. Dwayne F. liet weten dat hij niet op de hoogte was van het gevaar. De vriend van Josien van Gastel had de pillen gekocht. Hij verklaarde dat ze beide tien pillen hadden geslikt binnen twaalf uur. Ook gebruikten ze tussendoor alcohol en speed. „Josiens vriend zegt dat ze geen geoefend gebruiker was en dat ze dit nooit hadden gedaan als ze goed hadden nagedacht”, zegt advocaat Floor Oehlen, advocaat van F. De meningen over de schadelijkheid van PMMA lopen uiteen. Justitie is er van overtuigd dat de stof schadelijk is en overlijden kan veroorzaken. Het vertraagt daarnaast de werking van xtc. Behalve F. moest ook zijn vriendin Tiana L. (19) gisteren voor de rechter verschijnen. Zij regelde drie maanden na de dood van Josien een xtc-deal tussen haar vriend en een vriendin van haar. Het ging hierbij om dezelfde klavertjespillen. Tegen haar werd 240 uur werkstaf en negen maanden voorwaardelijke celstraf geëist.

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?