Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Eis: 42 maanden voor gewelddadige gijzeling rondom drugsdiefstal in Parkstad (Limburger.nl)

Officier van justitie Carla Alberts heeft woensdag voor de rechtbank in Maastricht 42 maanden gevangenisstraf geëist tegen drie mannen uit Parkstad. Zij beschuldigt hen van vrijheidsberoving van een inwoner van Hoensbroek in Heerlen. Hij zou ook zwaar zijn mishandeld door een vechtsporter.

De drie verdachten – Nillis K. (34), Dave Z. (39) en Christiaan R. (30) – én het veronderstelde slachtoffer zijn bekenden in het criminele milieu.

Diefstal
De man zou eind december 2017 uren zijn vastgehouden in een loods aan de Ganzeweide, omdat de verdachten zesduizend euro van hem eisten. Zijn belagers gaven hem de schuld van de diefstal van drie kilo partij amfetaminepasta en honderd hennepplanten.

Om hun claim kracht bij te zetten, zouden zij hem hebben mishandeld, en hebben gedreigd hem te martelen en naar een kelder in Luik te brengen. Met name Nillis K. – „een echte vechtsporter” – zou heel agressief zijn geweest. Het beweerde slachtoffer kon uiteindelijk ontsnappen. Hij durfde, volgens de officier van justitie, aanvankelijk uit angst geen aangifte te doen.

Fabels
De advocaten Theo Boumans en Sjanneke de Crom doen het verhaal van de aangever af als fabels. Het Openbaar Ministerie zou niet meer bewijs tegen hun cliënten hebben dan de verklaring van de ‘onbetrouwbare en labiele Hoensbroekenaar’. Hij heeft zelf een criminele achtergrond en zou op die bewuste dag zwaar onder invloed van coke en alcohol zijn geweest. Zij vinden dat de rechters maar tot één vonnis kunnen komen: vrijspraak.

Toneelacademie
R., de enige verdachte die woensdag aanwezig was, ontkende de beschuldigingen. „Die man moet naar de toneelacademie, want daar is hij goed in. Ik heb niet geslagen en geschopt. En over anderen houd ik mijn mond.” R. zit momenteel in een Duitse cel in afwachting van zijn berechting als lid van een grote dievenbende.

Retersbeek
Tijdens de behandeling van de rechtszaak bleek dat Nillis K. en Dave Z. de gok niet hebben gewaagd om woensdag naar de rechtbank te komen. Zij zouden uit het zicht van justitie en politie willen blijven, omdat opsporingsinstanties hen in het vizier hebben voor hun betrokkenheid bij zware misdrijven. Zo heeft Nillis K. twee weken geleden een rol gespeeld bij de ruzie die heeft geleid tot de schietpartij in de Klimmense buurtschap Retersbeek.

https://www.limburger.nl/cnt/dmf20200610_00163672/eis-42-maanden-voor-gewelddadige-gijzeling-in-criminele-milieu-parkstad

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.