Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Eindhovense organisatie gelinkt aan twee Limburgse methlabs (1limburg.nl)

Justitie linkt een groep mannen aan twee opgerolde drugslabs in Baexem en Ittervoort. In het onderzoek naar deze groep vond de politie onder andere honderd liter amfetamineolie.

Dat blijkt uit informatie van L1 en wordt door justitie bevestigd.

Professioneel lab

In juli ontmantelde de politie een drugslab in de Margarethastraat in Ittervoort. Het lab was niet meer in werking, maar was professioneel opgezet. Zo liepen er leidingen diep de tuin in om verdachte luchtjes ver buiten reukbereik te houden. Er werden echter geen verdachten aangehouden. Volgens de politie was het pas het tweede methlab dat in onze provincie werd ontmanteld.

Populaire drug

Crystal meth, vanwege de structuur van het product ook wel ice genoemd, is een drug die lange tijd vooral populair was in de Verenigde Staten. Sinds 2019 zien opsporingsdiensten steeds meer methlabs in Nederland. De marges op xtc en speed zijn gezakt en daarom lijkt het voor drugscriminelen in ons land interessanter om zich op meth te storten.

Link tussen labs

In dat kader zouden Sezer K. (27), Can K. (50), Adolf L. (41) en Ta L. (33) in de methproductie zijn gestapt. Dit Eindhovense viertal zit momenteel vast voor betrokkenheid bij een methlab aan de Beekkant in Baexem. Daar deed de politie op 3 november een inval en werd zo’n honderd liter methamfetamine-olie gevonden. Er zou ook 72 kilo (meth)amfetamine zijn aangetroffen, maar dat kan justitie niet bevestigen.

Diezelfde groep, of in ieder geval een deel daarvan, wordt nu ook gelinkt aan het lab in Ittervoort. “Dat klopt”, zegt een justitiewoordvoerster. “Het gaat gedeeltelijk om dezelfde verdachten.” Ook in deze zaak gebruikt justitie EncroChat, de gekraakte chatdienst die door veel criminelen werd gebruikt voor onderling contact, als bewijs.

Productie van meth

Justitie verdenkt de Eindhovenaren officieel van ‘voorbereidingshandelingen’ en het produceren van meth. Het kwartet komt op 17 februari voor het eerst voor de rechter. Dat wordt overigens geen inhoudelijk proces; de rechter buigt zich enkel over het voorarrest van de mannen. Advocaten Gertjan Mooren en Serge Weening zeggen op dit moment weinig kwijt te kunnen over de zaak. Hun collega Misja Geeratz was niet bereikbaar voor commentaar.

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?