Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

De Limburgse kofferbakmoord

Waarom moest Ger Douven uit Schinveld dood? Wat bezielde al die verdachten die zich met deze huurmoord hebben ingelaten? Op 7 maart dient dit lugubere drama voor de rechtbank in Maastricht.Het lijkt op een afrekening in het criminele milie als op 12 maart 2003 op een veldweg in het Danikerbos bij Puth het verkoolde lijk van Ger Douven in de kofferbak van zijn uitgebrande BMW wordt aangetroffen. Na sectie blijkt dat Douven zowel in het bovenlichaam als in de nek was geschoten. Bovendien was iedereen in het dorp ervan op de hoogte dat de 51 jarige Schinvelder, een ‘goede bekende van de politie’, in verdovende middelen handelde. En dat hij kort voor die 12de maart vanwege een enkelbreuk vanuit de gevangenis voor zes weken met bijzonder verlof naar huis was gestuurd.

Met auto en al werd ‘Gert-met-de-losse-handjes’ voor 15.000 euro door een Nederlandse huurmoordenaar uit de weg geruimd.

Maar al snel vermoedt de politie dat Douvens 27 jaar jongere ex-vriendin Rhonda, tevens moeder van hun twee zoontjes Clint en Bryan, meer van de zaak weet. En zij niet alleen.. Na diepgaande onderzoek ontrafelt de recherche een ingenieus moordcomplot.

De fraaie Rhonda blijkt inderdaad de kwade genius te zijn achter de gruwelijke dood van de vader van haar kinderen. Ger, bekend stond als ‘de man met de losse handjes’, had haar meermalen bedreigd en mishandeld.

Maar er is nog een motief. Andere drugshandelaar in juli 2002 in huis aan de Pastoor Greymans wordt aangehouden, ziet de P. bij huiszoeking een groot geldbedrag over het hoofd. Het precieze bedrag blijft onbekend, maar het zou om tussen de 30.000 en 60.000 gaan. En over die buit had Rhonda zich fermd.

‘Het liefst dood’

Enkele maanden later al zegt zij haar vriendin Tiny, de eigenaresse van Sunshine Beauty Center in Schinen waarin Rhonda een deel van het heeft geïnvesteerd, dat zij van de man af wil en hem ‘het liefst dood’ zien. Rhonda heeft dan net ook een nieuwe liefde.

Tiny wil wel helpen en vraag aan zoon Roy of hij niet iemand weet Ger uit de weg kan ruimen. Roy dert daarop Harold R., iemand met en hij samen een hennepplantage heeft opgezet en die veelvuldig honderd vertelt over zijn missie als Nederlands beroepsmilitair in Bosnië.

Heerlen besluit Harold voor 15.000 euro de executie te voltrekken. Om vergissing uit te sluiten geeft Rhonda Harold een pasfoto van haar ex. Het moet snel gebeuren want Ger die op 27 februari met proefverlof gegeaan, draait steeds meer door vanwege als die verdwenen euro’s.

Rhonda is het al lang niet meer veilig om thuis te wonen. OP 12 maart wordt het moordplan uitgevoerd. Rhonda neemt rond tien uur telefonisch contact op met haar vroegere liefde. Zij had beloofd die dag het geld terug te geven. Rhonda vertelt echter dat zij op de Herkenbosch bij een vriendin in de auto zit en pech heeft. Of hij kan komen helpen. Als de Schinveldenaar daar arriveert, komt Harold vanuit een greppel tevoorschijn. Met een Heckler & Koch in de aanslag. Ger probeert te vluchten maar de huurmoordenaar schiet hem van achteren neer, waarna hij het karwei kil afmaakt. Het horloge van Ger blijft definitief stil staan op 22:20 uur.

Undercover naar het beauty center

Uiteraard wordt Rhonda snel door de politie gehoord. Omdat haar verklaringen aan alle kanten rammelen, wordt zij enige tijd vastgehouden. De politie krijgt echter het bewijs niet rond en moet haar laten gaan.

De recherche zet vervolgens twee vrouwelijke undercover-agenten in die maandenlang hun nagels laten doen en onder de zonnebank gaan in het Beauty Center van vriendin Tiny, waar Rhonda ook vaak komt. De agenten bouwen zo een vriendschappelijke relatie op met de vrouwen, komen zelfs bij hen thuis en dan wordt de loslippigheid de verdachten na ruim een jaar fataal.

Opdrachtgeefster Rhonda, huurmoordenaar Harold, medeplichtige Tiny en bemiddelaar Roy moeten zullen ongetwijfeld zware straffen krijgen. En dat voor een moord op iemand om wie men, zoals veel mensen in Schinveld zeggen, ‘geen traan laat’.

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.