Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Amateurvoetbaltrainer half blind geschopt (Telegraaf)

MAASTRICHT – Omdat hij de trainer van amateurvoetbalclub VV Keer half blind geschopt zou hebben, is er gisteren voor de rechtbank in Maastricht tegen Thijs V. (24) de maximale werkstraf van 240 uur en een half jaar voorwaardelijke gevangenisstraf (proeftijd twee jaar) geëist.

De massale vechtpartij vond plaats in maart 2010, direct na afloop van het duel tussen het Valkenburgse Iason en VV Keer. Thijs V. zou toen Jo Geyselaers vol in het gezicht geschopt hebben, terwijl deze op de grond lag. De voetbaltrainer raakte hierdoor buiten westen en hield aan deze zware mishandeling ernstig letsel over: vier breuken in zijn bovenkaak, een hersenschudding, afgebroken tanden en een gebroken neus en oogkas. Door dit laatste werd hij gedeeltelijk blind.

Geyselaers, die door de molestatie bovendien een posttraumatische stressstoornis heeft, kan sindsdien niet meer werken en tevens het vak van voetbaltrainer niet meer uitvoeren. ,,Ik heb hier nooit een excuus van verdachte voor gehad”, zei hij in zijn slachtofferverklaring. Thijs V., die eerder door de KNVB voor twee jaar werd geschorst, ontkende tegenover de rechtbank alle beschuldigingen aan zijn adres.

De officier van justitie sprak over ‘een hele grote fout’ die de amateurvoetballer heeft gemaakt. ,,Wat heeft een schop tegen een hoofd nou met sport te maken? Dat is een ernstig strafbaar feit.” V.’s advocaat Françoise Landerloo vroeg om vrijspraak. ,,Er zijn namelijk door getuigen te veel tegenstrijdige verklaringen afgelegd.”

Uitspraak over twee weken.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Francoise Landerloo

STRAFRECHTADVOCAAT

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.