Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Als gedode Chinese toch niet naar China

Het stoffelijk overschot van de vermoorde Chinese vrouw die vorige jaar oktober dood in een maïsveld in Nijswiller werd aangetroffen wordt waarschijnlijk niet overgebracht naar China. De gemeente Gulpen-Wittem wil de operatie niet bekostigen en wil precedent-werking voorkomen.
Het college van B. en W. heeft dit vorige week middels een brief aan de Chinese ambassade laten weten. Die had de gemeente verzocht om de as van het lichaam te repatriëren en de kosten voor eigen rekening te nemen, omdat de familie in China van de vermoorde vrouw er het geld niet voor heeft.

Volgens de gemeentewoordvoerder zagen de fractievoorzitters van de politieke partijen in Gulpen-Wittem het voorstel ook niet zitten. Eerder was er nog sprake van dat er mogelijk een bijdrage zou komen vanuit de bevolking van Nijswiller aan de repatriëringskosten. Die worden geschat op grofweg 3750 euro, inclusief opgraving en crematie. Het college heeft dit aangekaart bij de parochie, maar die reageerde negatief. “Daar zijn wij niet voor”, aldus pastoor Reijnen.

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?