Weening strafrechtadvocaten is een jong en dynamisch advocatenkantoor dat zich onderscheidt door betrokkenheid en gedrevenheid.

Een agent uit Singapore wordt verdacht van meerdere verkrachtingen in Maastricht. Deze Raf S. (29) verbleef in de provinciehoofdstad voor zijn masterstudie aan de universiteit.

Hij zou in de lente en zomer van 2018 zeker twee meisjes hebben verkracht en er één hebben aangerand. Volgens justitie drogeerde Raf de slachtoffers eerst.

Vluchtgevaar

Of hij dat zou hebben gedaan tijdens stapavonden of studentenfeestjes, is vooralsnog onbekend. Daarover doen zowel zijn advocaat Ivo van de Bergh als justitie geen uitspraken. Ook doet justitie niet uit de doeken hoe hij de meisjes zou hebben gedrogeerd. Woensdag kwam Raf kort voor de rechter om te vragen of hij tijdelijk naar Singapore mag. Zijn moeder, die in Singapore woont, is ziek, zo zegt hij. De rechter wees dat verzoek af, vanwege de ernst van de verdenkingen en eventueel vluchtgevaar.

Agent en model

In Singapore werkte de twintiger een aardig cv bij elkaar. Zo kreeg hij in 2010 een half jaar militaire training, waarna hij kadet werd bij de Singapore Police Force. Na uitstapjes als model en bankmedewerker, keerde hij in 2015 terug bij de Singaporese politie. In 2017 trok hij naar Maastricht voor zijn masterstudie. Hij studeerde er ook af. Raf kreeg naar eigen zeggen een 9,5 voor zijn master thesis over Afghaanse vluchtelingen.

Later deze maand worden er nog getuigen gehoord in zijn zaak. De rechter hoopt de zaak nog dit kalenderjaar af te ronden.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Agent uit Singapore verdacht van Maastrichtse verkrachtingen (1Limburg.nl) 2020

Ivo van de Bergh

STRAFRECHTADVOCAAT
Send this to a friend