Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Zaak ‘homotikkers’ wordt megazitting

LANDGRAAF – De zaak tegen de achttien mannen die verdacht worden van het stelselmatig aanvallen van homo’s op een ontmoetingsplaats bij de Brunssummerheide, gaat in april zeker vier of vijf dagen duren. “He wordt een megazitting”, zegt officier van justitie Wim Smits.Elf van de achttien verdachten, die op één na allen uit Landgraaf komen, zijn minderjarig. Hun zaak zal achter gesloten deuren plaatsvinden. Gisteren vond een eerste korten, formele zitting plaats. Verschillende advocaten van de zes meerderjarige verdachten die moesten verschijnen, wilden nog getuigen horen. Zoals strafpleiter Arthur Vonken, die de 21 jarige Landgravenaar T.D. verdedigt. Deze wordt, evenals zijn 18 jarige plaatsgenoot M.T.” onder meer verdacht van een poging tot doodslag op 16 september 2006. Ze reden, zo stelt het Openbaar Ministerie, met hun auto een man van de weg af met de bedoeling hem te doden. Volgens Vonken ontkent zijn cliënt niet bij een aantal zaken betrokken te zijn. Maar D. zou bij een aantal zaken door een veel getuigen zijn aangewezen als mededader, terwijl hij dat ontkent. Daar wil zijn advocaat die getuigen, veelal andere verdachten, over horen.

In totaal stemde de rechtbank in met het nogmaals horen van zeker vijftien mensen: verdachten en getuigen. Dat gebeurt voorafgaande aan het eigenlijk proces.

De rechtbank weigerde in te gaan op verzoek van de advocaat Serge Weening en Myria Pluijmen voor een zogenoemde Oslo-confrontatie. Een van de slachtoffers zou daarbij uit een rij van opgestelde personen hun cliënten eruit moeten pikken. Volgens de advocaten zijn die verdachten ten onrechte beschuldigd van het trappen en schoppen van slachtoffer, wiens auto ook werd aangereden. In navolging van de officier van justitie ziet de rechtbank de zin van een Oslo-confrontatie niet in. Ook het voorhouden van foto’s – een verzoek van Vonken – werd afgewezen.

Het OM legt de zes verdachten elk vijf of zes zaken ten laste. Ze worden onder meer beschuldigd van poging tot doodslag (maximaal 15 jaar cel), poging tot afpersing/diefstal met geweld en bedreiging.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?