Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Wijkagent verklikte identiteit van informanten politie

SITTARD/MAASTRICHT – De Sittardse wijkagent B.W. heeft de eigenaar van een hennepplantage in Aan Hiemstenrade in Sittard verteld wie hem bij de politie had aangegeven. Daarmee stond de agent aan de basis van een gold van terreur in de straat, in de zomer van vorige jaar. De tipgevers kregen autobranden en zelfs aanslagen met molotococktails te verduren als ‘wraak’ voor het klikken.“De kopsleiding van de politie Limburg-Zuid beraadt zich over de stappen die tegen de politiemedewerker genomen moeten worden,” zegt politievoorwoordvoeder Math Derey. Volgens hem is de wijkagent niet geschorst. “Hij zit al geruime tijd ziek thuis. Dat komt op hetzelfde neer.”

Justitie heeft naar aanleiding van de branden en aanslagen een onderzoek ingesteld. In dat onderzoek wordt nadrukkelijk gekeken naar het verstrekken van informatie aan derden door de politiemedewerker.

Persofficier W. Smits van Justitie in Maastricht bevestigt dat. “Er wordt momenteel onderzocht op welke strafrechtelijke aspecten we de persoon in kwestie zouden kunnen vervolgen. Verder is het aan de politieleiding om eventuele maatregelen te nemen tegen de agent.” legt Smits uit. Gisteren stonden ter afronding van het justitieel onderzoek drie verdachten van de terrur in de Sittardse straat Aan Hiemstenrade voor de rechtbank in Maastricht. Een van hen, de vermeende eigenaar van de wietkwekerij Willy R. verklaarde dat hij wel degelijk informatie van de wijkagent W. kreeg. “Hij heeft mij de huisnummers genoemd. Ik ben toen woendend geworden en ben die mensen gaat haten.”

R. stichtte vervolgens samen met een handlager diverse branden uit wraak voor het ‘verraad’. Tegen hem en zijn 19 jarige handlager Roedy V. werd vijf jaar cel geëist. Een derde verdachte, Wil A., hoorde drie maanden tegen zich eisen.

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.