Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Wijk belegerd om wiet

HOENSBROEK – Omdat bij één derde van de woningen een vermoeden bestond dat de bewoners wiet telen, heeft de politie gisteren de Kasteelbuurt in Hoensbroek urenlang belegerd.
De grote politieactie leidde tot negentien opgerolde hennepplantages, de vondst van 6,5 kilo amfetamine en grondstoffen daarvoor, inbeslagname van goederen en de ontmanteling van een illegaal café. Achttien buurtbewoners werden gearresteerd. Drie van hen zitten nog vast. De politie verwacht dat de komende dagen nog meer mensen worden opgepakt. De politie sloot van kwart voor acht ’s ochtends tot in de namiddag alle toegangswegen naar de wijk af. Tegelijkertijd werd bij 47 van de 128 panden met een huiszoekingsbevel aangebeld. Bij al die huizen had de politie een vermoeden dat er hennep geteeld werd. Dit naar aanleiding van gegevens van energienetwerkbeheerder Enexis, die constateerde dat de wijk een ongekend hoog stroomverbruik had. Metingen met een vliegtuig met warmteregistratieapparatuur bevestigden het vermoeden van grootschalige teelt. Ook beschikte de politie over tientallen anonieme tips over plantages in de wijk. Volgens burgemeester Toine Gresel van Heerlen, die een noodverordening afkondigde, moest er wel ingegrepen worden, omdat het risico op brand te groot werd. Het illegaal aftappen van stroom nam dusdanig grote vormen aan dat het netwerk dit bijna niet meer aankon.

Hoeveel de politieactie in totaal heeft gekost, is onduidelijk. Alleen de kosten voor de inzet van 250 agenten bedragen naar schatting al meer dan 200.000 euro.

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.