Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Wietplantage ‘uitweg’ bij financiële nood (Limburger)

Het telen van wiet mag niet. Maar mensen in financiële nood zien een hennepplantage vaak als oplossing. Zij zijn een simpele prooi voor de georganiseerde misdaad, zo bleek gisteren in de rechtbank in Maastricht.

Maria en Bert zijn beiden rond de zestig jaar. Hun café in Posterholt loopt slecht en ze dreigen failliet te gaan. Ze zien een uitweg als ze horen dat een kennis van hen een wietplantage heeft. Dat levert geld op. Aan deze kennis Erik Vragen ze of hij ook kan regelen dat er bij-hen een wietplantage komt. Erik klopt aan bij zijn contactpersoon Buddy, die maar al te graag een plantage komt aanleggen boven het café. Alles wordt geregeld voor het Stet En als er een boete komt, bijvoorbeeld voor het.aftappen van stroom, betaalt Buddy deze wel. Dit voorbeeld is kenmerkend voor mensen met schulden, diefen wietplantage laten aanleggen. Want édk Erik heeft schulden als hij hesluit Buddy. een `tuintje’ te laten aanleggen op zolder.

3,5 miljoen euro witgewassen volgens justitie

Deze Buddy is lid van een criminele organisatie volgéns het Openbaar Ministerie (0M). En de georganiseerde misdaad lijkt.graag te profiteren van mensen die financieel de penarie zitten. Gisteren verschenen twaalf ineens voor de rechter die op een of andere manier banden onderhielden met de bende van de 30-jarige Buddy L. (30) uit Beek, Thei R. (51.) niet Papenhoven, Marcello T. (46) uit Geleen en Peter S. (5o) uit Brunssum. Hun criminele organisatie, bestaand uit zo’n vijftien personen, Waste Volgens justitie rond de 3,5 miljoen euro wit. Een groot’ deel van dit geld was afkomstig uit wiethandel. Niet alleen plantagebeheerders stonden gisteren voor de

rechter, ook de vaste elektricien van de bende en een vrouw die helpt bij het knippen van hennep to Ppen. Tegen de meeste verdachten die tsteren in Máastricht terechtstonden wèrden werkstraffen .geëist, variërend van 4o tot 1.8o uur. Enkelen hoorden een boete tegen zich eisen of een terugbetaling van het financieel voordeel dat ze haalden uit hunhennephandel. Een uitzondering was een 69-jarigé man uit Best. Hij heeft volgens het OM de stroominstallatie aangelegd in een loods in Schwalmtal, waar een wietplantage vanmeer dan duizend plánten stond:De officier van justitie wil deze verdachte twee maanden achter de tralies hebben. De uitspraken volgen over twée-weken. De ledenijan de bende koinen in september voor de rechter.

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?