Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Werkstraffen voor wietknipsters uit Parkstad

MAASTRICHT – Voor het bewerken en bereiden van hennep heeft de politierechter in Maastricht gisteren negen vrouwen uit onder meer Kerkrade, Brunssum, Landgraaf en Heerlen veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur, waarvan twintig uur voorwaardelijk. Twee anderen kregen daarbij een voorwaardelijke gevangenisstraf van respectievelijk twee en één week opgelegd. De elf vrouwen uit Parkstad verklaarden stuk voor stuk dat ze een advertentie in een supermarkt hadden gelezen, waarin mensen werden gezocht die geld wilden bijverdienen. Zij moesten zich op 19 juni 2008 melden op de parkeerplaats van een hotel in Heerlen. Wat ze precies moesten doen, zeiden de meeste vrouwen niet te weten. „Ik dacht dat we asperges gingen steken,” zei er een. Een andere vrouw had wel een vermoeden, maar ‘het had ook inpakwerk kunnen zijn’. Het ging echter om het knippen van wiettoppen.
Het elftal vrouwelijke ‘wietknippers’ werd in een geblindeerd busje naar een loods aan de Breulingstraat in Maastricht gebracht. Opvallend genoeg hadden enkele deelneemsters wel een schaar bij zich. „Zeker niet om haar te knippen”, hield officier van justitie Geuns de veelal berouwvolle vrouwen voor. „En voor het steken van asperges was het de tijd niet.” De vrouwen verdienden uiteindelijk geen cent met hun werkzaamheden, want na een dik uur viel de politie de loods binnen, na een tip van een oplettende collega op een mountainbike. Weg aardige bijverdiensten.

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?