Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Verdachte T moet eerst psychologisch worden onderzocht

MAASTRICHT/HEERLIJN – De van meerdere verkrachtingen verdachte 38 jarige Peter T. uit Heerlen moet eerst een psychologisch onderzoek ondergaan voordat hij wordt berecht. De rechtbank in Maastricht besloot dat gistermiddag na een zitting waarin twee zeer geëmotioneerde vrouwen belastende getuigenissen aflegden tegen de al eerder voor een verkrachting veroordeelde Limburger.T. wordt ervan verdacht dat hij op 17 februari 2000 na een uitgaangsavond een destijds 26 jarige Heerlense kennis urenlang heeft verkracht in haar studio in het centrum van de stad. Verder heeft een inmiddels 34 jarige vrouw uit Landgraaf getuigd dat T. haar stelselmatig heeft verkracht gedurende de relatie zij in 1998 een half jaar met hem had. Ook loopt tegen T. een Belgische uitleveringsverzoek, omdat Justitie hem daarverdenkt van een poging tot moord op een 26 jarige vrouw in Heukelom bij Riemst.

Deze Maasmechelense werd in oktober na een uitgaansavond zwaar mishandeld en half ontkleed naast een landweg bij het gehucht aangetroffen. De Maastrichtse rechtbank neemt over twee weken een besluit over het uitleveringsverzoek. Juist omdat T. eerder tot twee jaar cel is veroordeeld voor een verkrachting die hij in 2000 in de omgeving van Maastricht heeft gepleegd, is het volgens rechter P. Dahmen belangrijk om van deskundigen te horen of de verdachte aan een ziekelijke geeststoornis lijdt. T. en zijn advocaat P. Szymkowiak zien het nut van een psychilogisch onderzoek niet in, omdat de man geheel onschuldig zou zijn. T. houdt vol dat hij met beide Limburgse vrouwen normale seksuele relatie heeft gehad.

De vrouwen die in Heerlen door hem zegt te zijn verkracht, denkt daar heel anders over. Zij vertelde huilend tijdens de zitting hoe T. haar na enkele uitgaansavondjes de liefde verklaarde, maar zij deze gevoelens niet kon beantwoorden omdat ze hem nog niet goed genoeg kende om een relatie te beginnen. Toen zij dit bij haar thuis uitlegde, zou de man ‘in een beest’ zijn veranderd.

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.