Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Tot twaalf jaar cel geëist tegen viertal voor drugshandel (1Limburg.nl)

Tegen vier Limburgse mannen zijn celstraffen tot twaalf jaar geëist voor de export van drugs via postpakketten.

De mannen verhandelden volgens het Openbaar Ministerie vooral via het darkweb xtc, MDMA, cocaïne en heroïne naar veertig landen. Voor de rechtbank in Rotterdam eiste het OM celstraffen van twaalf, zeven, vijf en drie jaar.

Inleverpunt

Nederland speelt een zeer prominente rol op het afgesloten gedeelte van internet in drugshandel via de pakketten. Toen een pakket met drugs werd onderschept, kon de politie camerabeelden van het inleverpunt in Brunssum achterhalen en de groep oprollen. De mannen werden in mei 2018 aangehouden en zijn nu 25, 28, 36 en 54 jaar oud.

Huiszoekingen

Bij huiszoekingen werden tientallen kilo’s pillen en andere drugs, postverpakkingen, kleurstoffen en een tabletteermachine gevonden. Ruim honderd pakketten met drugs werden onderschept.

Half miljoen betalen

Tegen de 36-jarige hoofdverdachte werd twaalf jaar geëist, omdat hij de groep zou hebben geleid en de bitcoinbetalingen op zijn rekening binnen kwamen. Het OM wil dat hij ruim een miljoen betaalt aan de Staat, als zogeheten ontneming van criminele verdiensten.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?