Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Toerrenners gearresteerd na zware mishandeling tijdens Amstel Gold Race

SCHINNEN – Twee deelnemers van de toerversie van de Amstel Gold Race zijn zaterdag door de…
…Limburgse politie gearresteerd in verband met zware mishandeling van twee medeweggebruikers.De slachtoffers zijn een 42-jarige man en een 46-jarige vrouw uit Beek. Beiden moesten aan hun verwondingen worden behandeld. De vrouw werd opgenomen en kon het ziekenhuis pas gisteren verlaten.

Het duo uit Beek reed zaterdag rond het middag uur door het Limburgse buurtschap Hegge, bij Schinnen. Zij kwamen een groepje fietsers achterop. De automobilist wilde de groep passeren en maande de fietsers aan de kant te gaan door te toeteren.

Twee fietsers, een 48- en 43-jarige inwoner van Beverwijk, ergerden zich aan het gedrag van de automobilist en dwongen hem te stoppen. Eenmaal aan de kant van de weg, vielen de fietsers de inzittenden van de auto aan. De man en vrouw werden geschopt en geslagen en hun auto werd beschadigd.

Na de meppartij stapte het Beverwijkse duo op de fiets en reed naar Valkenburg. Daar werden zij even later door de politie aangehouden. Een politiewoordvoerder spreekt van een ‘zeer ernstige situatie’.

De organisatie van de Amstel Gold Race wil geen commentaar geven op het incident. Wel heeft de Amstel Gold Race de arrestanten voor het leven uitgesloten van deelname aan de toer.

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?