Weening strafrechtadvocaten is een jong en dynamisch advocatenkantoor dat zich onderscheidt door betrokkenheid en gedrevenheid.

ARNHEM – De hilariteit bij een groep vermeende jihadgangers en hun aanhang is groot over een enorme blunder van de AIVD. Tijdens een landelijk onderzoek naar geradicaliseerde moslims die willen deelnemen aan de terroristische organisatie Jabhat al-Nusra, blijkt door de speurders geplaatste afluisterapparatuur te zijn ontdekt door verdachten. Op Twitter lachen betrokkenen de inlichtingendienst keihard uit.

De apparatuur kwam aan het licht omdat verdachten bij hun woning in Arnhem in de tuin een tegel verkeerd zagen liggen en daardoor argwaan kregen. Toen zij hier gingen graven, vonden zij ontvangers, bijbehorende draden en de aan het raamkozijn bevestigde afluistermicrofoons.

Serge Weening, advocaat van de zes mannen die verdacht worden van deelname aan een terroristische organisatie, kreeg deze apparatuur via zijn cliënten in handen. „Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Ik wist tot op heden nooit waar die OVC-apparatuur werd geplaatst en hoe deze eruitzag. Ik denk dat andere cliënten ongetwijfeld in deze informatie geïnteresseerd zullen zijn”, zegt de Maastrichtse strafpleiter.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Terreurverdachten lachen AIVD uit (Telegraaf.nl) 2020

Serge Weening

STRAFRECHTADVOCAAT
Send this to a friend