Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Strafzaak Sittard ‘godsgruwelijk’ (Telegraaf)

MAASTRICHT -De rechtszaak tegen de ‘moordfamilie’ uit Sittard die wordt verdacht van het doden van twee Irakezen is vandaag van start gegaan. Het OM vermoedt dat de verdachten twee mannen hebben vermoord en hun lichamen hebben opgelost in zoutzuur. Dat bleek maandag tijdens een pro-formazitting voor de rechtbank in Maastricht.

De officier van justitie omschreef het dossier als een „godsgruwelijke strafzaak waarin vreselijke dingen zijn gebeurd’. Volgens de aanklager heeft de familie L. in de zomer van 2009 in het Duitse Tudderen de 24-jarige Alan Gergeri vermoord en in augustus de 29-jarige Mouhammed Al Jader. Gergeri zou met een mes en pikhouweel zijn gedood, Al Jader zou zijn doorzeefd met tientallen kogels. Beide lijken zouden volgens het OM zijn opgelost in een ton met zoutzuur. Dagelijks werd in de ton geroerd, om het proces van oplossen te versnellen. De vloeibare resten van de twee mannen zouden over kleine emmers zijn verdeeld en weggespoeld.

De familie L. bestaat uit vader Hub, moeder Els, de zonen Michel en Maurice, en dochter Rachelle. Vader en dochter zijn voortvluchtig, de overige gezinsleden zitten vast. Ron van K., een vriend van de familie, zou hebben meegeholpen om het lijk van Al Jader te doen verdwijnen.

Al Jader zou voortdurend geld hebben geëist van de familie L. omdat hij op de hoogte zou zijn van criminele activiteiten van de familie. Asielzoeker Gergeri zou Maurice, de jongste zoon van het gezin L., hebben verkracht.

Het OM verwacht dat de inhoudelijke behandeling van de strafzaak pas in de loop van volgend jaar kan plaatsvinden, omdat nog veel onderzoek nodig is. Bovendien zijn twee hoofdverdachten voortvluchtig. Volgens het OM is er sprake van serieuze doodsbedreigingen aan het adres van de verdachten en zouden forse bedragen zijn uitgeloofd om hen te vermoorden

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?