Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Sittardse moordfamilie bedreigd (Limburger)

SITTARD – De Sittardse verdachten van twee moorden zouden worden bedreigd door de nabestaanden van één van hun slachtoffers. Hub L. en zijn dochter Rachelle zijn om die reden op de vlucht geslagen.

Dat staat in verklaringen die in deze moordzaak zijn afgelegd door verdachten en bekenden. De woedende familie van de Irakees Mouhammed al Jader (‘Mo’) zou zinnen op wraak. Dat zou onder meer blijken uit het feit dat bij de woning van de familie L. in Tudderen, vlak over de grens bij Sittard, ramen zijn ingeslagen, een deur ingetrapt en de kabels van een beveiligingscamera doorgeknipt. Een getuige verklaart dat Hub L. hem had verteld dat ‘de familie van Mo hem bijna had gepakt en dat hij zou vluchten’. Op de vraag of er gevreesd wordt voor het leven van de voortvluchtigen, wil een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) niet reageren. „Dit zal naar alle waarschijnlijkheid maandag tijdens de pro forma-zitting naar voren komen.”

Mensen die dichtbij het gezin staan, verklaren tegenover de politie dat de twee voortvluchtige verdachten waarschijnlijk op Isla Margarita zitten, een eiland voor de kust van Venezuela.

Al Jader, die in Schinveld woonde, werd volgens een verklaring een dag na zijn verdwijning op 5 augustus 2011 doorzeefd met dertig tot veertig kogels. Het lijk zou door Ron van K. uit het Belgische Dilsen, een vriend van de familie, in een ton met zoutzuur zijn opgelost. Hij ging elke dag kijken en roeren. Na drie weken spoelde hij de vloeibare resten van Al Jader weg, maakte de ton schoon met soda, en dumpte deze bij een recyclingbedrijf.

Ook de Iraakse asielzoeker Alan Gergeri werd vermoord door het gezin L., beweren getuigen tegenover de politie. Drie leden van het gezin L. en Ron van K. zitten vast.

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?