Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Sittardse familie moordde eerder (Limburger)

SITTARD/TUDDEREN – Bij het onderzoek naar de moord op Mouhammed al Jader (29) uit Schinveld is een tweede moordzaak naar boven gekomen. De sinds 1 juli 2009 vermiste Alan Gergeri zou ook door de Sittardse familie L. uit Tudderen zijn vermoord.

De laatste verblijfplaats van de Iraakse asielzoeker Gergeri – tijdens zijn verdwijning 24 jaar oud – was Sittard. Basis voor de verdenkingen zijn diverse getuigen die verklaren dat Gergeri dood moest, omdat hij de 20-jarige Maurice L., zoon in de familie, had verkracht. Maurice is
de hoofdverdachte in het onderzoek naar de moord op de asielzoeker. Dat misdrijf zou vlak na de verdwijning van Gergeri hebben plaatsgevonden. Het lichaam van de Irakees is volgens verklaringen van getuigen opgelost in sterk zuur. Datzelfde zou eerder zijn gebeurd met het lichaam van Al Jader.

Een deel van de in Tudderen woonachtige Sittardse familie zit op dit moment vast. Naast Maurice L. gaat het om Michel L. (26) en Els L. (58). Familievriend Ron van K. uit het Belgische Gellik (Lanaken) zit ook vast, vooralsnog alleen met betrekking tot de moord op Mouhammed al Jader.

In november vorig jaar werden acht mensen aangehouden op zes plaatsen in Nederland, Duitsland en België in verband met het onderzoek naar de verdwijning van Al Jader. Zes van hen werden na enkele dagen weer op vrije voeten gesteld. Enkelen van hen, onder wie leden van de familie L., werden later opnieuw aangehouden. Vader en dochter Hub en Rachelle zijn voortvluchtig en worden gezocht. Het OM wil niets zeggen over de relatie tussen de vier vastzittende verdachten en de slachtoffers.

Auto- en wiethandelaar Al Jader zou een conflict hebben gehad met de vader van het gezin over een wiettransactie. Met de dochter had hij een relatie. Delen van het lichaam van Al Jader zijn vorig jaar gevonden in de kelder van de woning van de man in Gellik. Zijn verklaring zou er toe hebben geleid dat de lichaamsdelen werden gevonden en dat nu een tweede moord in beeld is. Van K., chemicus van beroep, verklaart bovendien dat hij door de familie L. ernstig onder druk is gezet om het lichaam te laten verdwijnen.

Het openbaar ministerie gaat ervan uit dat de moorden zijn gepleegd in de woning van de familie L. in Tudderen, vlakbij Sittard over de grens. Al Jader zou zijn doodgeschoten meldt het OM, voordat Van K. het stoffelijk overschot probeerde weg te werken. Over de zaak Gergeri doet het openbaar ministerie verder geen mededelingen, omdat het onderzoek nog loopt.

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?