Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Schietpartij in Heerlen ging om telefoon van drugsdealers (Limburger.nl)

De schietpartij in Vrieheidepark in Heerlen waarbij op 5 januari een auto met kogels werd doorzeefd en twee personen gewond raakten, heeft zich afgespeeld tussen dealers in het drugscircuit. Dat hebben bronnen rond het onderzoek donderdag bevestigd.

Inzet van het geweld waarbij betrokkenen op elkaar hebben geschoten, zou een drugstelefoon zijn geweest. In het toestel dat van de ene partij in handen van een concurrerende dealer zou zijn gekomen, stonden tal van cruciale adressen en belangrijke informatie over potentiële klanten.

Drugsdeal
Hoofdverdachten in deze zaak zijn Mighel D. (39) uit Maasbracht, zijn 20-jarige zoon Guillermo D. en Angelo T. (19) uit Echt. Zij zouden op 5 januari de 35-jarige Remy S. uit Heerlen met een verzonnen drugsdeal naar Vrieheidepark hebben gelokt. Zij dachten dat hij hun gestolen drugstelefoon zou hebben.

Achterbank
S. heeft zelf verklaard dat hij zijn auto die zondag had geparkeerd bij Vrieheidepark. Hij zou even zijn uitgestapt terwijl zijn vriendin op de bijrijdersplek bleef wachten. Toen hij terugkwam, hadden twee mannen op de achterbank van zijn auto gezeten: Mighel D. en Angelo T..

Volgens S. heeft hij zijn wapen pas getrokken toen hij door de tegenpartij onder vuur werd genomen. De schutter zou Mighel D. zijn geweest. Die heeft dat bekend. Hij beweert echter dat S. de eerste kogels had afgevuurd. Vader D. zou uit zelfverdediging hebben teruggeschoten.

Ziekenhuis
Na de schietpartij reed de Heerlenaar met zijn gewonde vriendin naar het ziekenhuis. Bijna gelijktijdig meldden vader en zoon D. zich daar. Mighel D. bleek ook een schotwond te hebben. Beiden werden in het ziekenhuis aangehouden. De Heerlenaar ging enkele dagen later naar het politiebureau. De politie pakte Echtenaar Angelo T. pas na een paar weken op.

Al snel na de schietpartij bleek dat de rechters in Maastricht geloof hechtten aan het verhaal van Remy S. Hij is ook verdachte in deze zaak, maar is op vrije voeten. Hij zou zich hoogstwaarschijnlijk met succes op noodweer kunnen beroepen.

Advocaat Peer Szymkowiak van S. zegt dat het verhaal van de tegenpartij hem niet bekend was. Hij zou ook nooit gehoord hebben dat een derde verdachte, Angelo T. was gearresteerd.

Verzoeken
De mannen uit Maasbracht en Echt staan de volgende week in een tussentijdse zitting voor de rechtbank in Maastricht op verdenking van poging tot moord. In verband met de coronacrisis behandelen de rechters alleen verzoeken van de advocaten om een einde te maken aan de detentie van hun cliënten.

Advocaten van vader en zoon willen vooraf niet reageren. Volgens Francoise Landerloo, die Angelo T. bijstaat, is hij met zijn oom en neef meegereden zonder te weten wat het doel van het ritje was.

https://www.limburger.nl/cnt/dmf20200409_00155714

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.