Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

’Rianne vermoord bij ruzie om roof ’ (Telegraaf.nl)

LUIK – De 28-jarige Belg Djeylan P., die vastzit voor het vermoorden van de Nieuwegeinse Rianne Brouwer (27) afgelopen vrijdag in Maastricht, heeft geprobeerd zich in zijn cel van het leven te beroven omdat hij spijt heeft van zijn gruweldaad.

Dat bevestigt zijn advocaat Serge Weening tegenover De Telegraaf.

Cipiers van de Luikse bajes Lantin betrapten P. met verwondingen in zijn hals. De man is overgeplaatst naar de afdeling afzondering en staat onder psychologische behandeling. Volgens Weening beseft zijn cliënt dat hij verantwoordelijk is voor de dood van Rianne. „Met het feit dat hij zoiets verschrikkelijks heeft gedaan, kan hij niet omgaan”, zegt Weening.

Djeylan P. blijkt de promovenda met messteken in haar hals te hebben vermoord. „Volgens mijn cliënt stond hij op de galerij van het appartementencomplex aan het Oranjeplein een joint te roken, toen hij plots aangesproken werd door Rianne Brouwer. Deze zou hem beschuldigd hebben van een diefstal uit haar flat. Daarna stak hij haar tijdens een worsteling dood”, aldus de Maastrichtse strafpleiter.

Deze bekentenis van P. is nog niet bekend bij de opsporingsdiensten omdat hij in België nog niet gehoord is door de recherche. P. wordt morgen voorgeleid aan de onderzoeksrechter. Naar verwachting zal hij op korte termijn worden uitgeleverd aan ons land.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.