Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Rechtbank wijst reconstructie zuurmoorden af (Limburger)

MAASTRICHT – Er vindt vooralsnog geen reconstructie plaats van de moord op Mouhammed Al Jader, vorig jaar in Tudderen. De rechtbank in Maastricht wees een verzoek van de advocaat van één van de verdachten af. Volgens de rechtbank is er op dit moment onvoldoende belang bij een reconstructie van de gebeurtenissen. Wouter Smeets, advocaat van Ron van K., had om de reconstructie verzocht. „Jammer dat het op dit moment wordt afgewezen, maar er bestaat nog altijd de mogelijkheid dat er in de toekomst wel een reconstructie plaats gaat vinden. Het zou volgens mij een beter beeld scheppen van wat zich allemaal heeft afgespeeld.”

MouhammedAl Jader kwam vorig jaar om het leven toen hij in de boerderij van de familie L. in Tudderen werd doodgeschoten. Daarbij waren meerdere gezinsleden van de familie L. betrokken. Familievriend Ron van K. zou het lijk van Al Jader in zoutzuur hebben opgelost.In 2009 zou hij dat ook gedaan hebben met het lijk van Alan Gergeri, een Irakees die ook door een lid van het gezin L. was omgebracht. Van K. zit op dit moment vast, evenals Hub L., zijn vrouw Els en zijn zonen Michel en Maurice. Ook dochter Rachelle L, verdacht van betrokkenheid bij de moord, maar zij is nog voortvluchtig. Inmiddels ook duidelijk geworden dat een vrieskist waarin het lijk van Al Jader een tijdje in bewaard werd, uiteindelijk bij een frituren in Zuid-Limburg is beland. Daaris hij vervolgensin gebruik genomen. De friturehouder wist overigens niets van de voorgeschiedenis van de vrieskist.

De rechtbank besliste verder dat er nog 23 getuigen mogen worden gehoord, waar de verdediging van de verdachten om had gevraagd. Een verzoek om alle verhoren die tot nu toe zijn afgenomen volledig uit te typen, wees de rechter af. Alleen de belangrijkste passages hoeven op schrift te worden gesteld, waarbij zowel de officier van justitie als de advocaten van de verdachten aan mogen geven wat er uitgewerkt moet worden. De eerstvolgende zitting in de zaak vindt plaats op 23 oktober. Inhoudelijk worden de moorden pas in 2013 behandeld.

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?