Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Politiemol is ‘verrader’ baas No Surrender (Limburger.nl)

De vermeende afpersingspraktijken binnen het Midden-Limburgse chapter van motorclub No Surrender zijn het gevolg van een lek bij de politie elders in het land.

Dat bevestigen meerdere bronnen rond de strafzaak tegen politiemol Mehmet A. (22) uit Tiel, die volgende week hoort welke straf hij krijgt voor het lekken van politie-informatie en het aannemen van steekpenningen. Via deze A. zouden ook No Surrender-leden informatie hebben gekregen over hun inmiddels afgezette president: die zou contacten hebben bij de politie. Deze informatie was voor de clubleden de reden om hun president af te zetten en, zoals hij beweert, af te persen.

‘Duizenden keren’

Het Openbaar Ministerie heeft op 5 maart in Arnhem 45 maanden celstraf tegen Mehmet A. geëist omdat hij ‘duizenden keren’ informatie had gelekt naar criminelen, onder wie leden van No Surrender en Satudarah in Limburg. Daarbij kwam ter sprake dat leden van een chapter van No Surrender konden lezen dat hun president contact had met een wijkagent. Dat blijkt nu de Midden-Limburgse chapter te zijn.

250 euro

Mehmet A. werkte in Amsterdam als arrestantenwacht en hij patrouilleerde er op straat. De man uit Tiel werd in november opgepakt na een anonieme tip dat hij informatie verkocht aan twee broers die in softdrugs handelden. Het onderzoek leidde tot ‘een schrikbarend grote hoeveelheid’ lekken. A. ontving zijn klanten in zijn auto of in cafés. Hij vroeg 250 euro per tip en gaf kwantumkorting aan vaste afnemers. De uitspraak tegen A. is op 26 maart.

De Limburger meldde op zaterdag 2 maart al dat een afpersingszaak waarin de politie Limburg in februari zeven verdachten heeft opgepakt, zich binnen No Surrender heeft afgespeeld.

‘Bad standing’

De 48-jarige man uit Haelen met een woonadres in het Belgische Kessenich die zich eind vorig jaar als slachtoffer meldde bij de politie is in mei als president oneervol – in ‘bad standing’ – uit de club gezet wegens contacten met de politie. Hij beweert dat hij zijn auto, motor, dure horloges en een flinke som geld heeft moeten afgeven. Hij en zijn familieleden zouden zijn bedreigd. De advocaten van de verdachten weerspreken dat er ‘bij het afhandelen van zakelijke geschillen’ sprake is van afpersing. De verdachten, mannen tussen de 36 en 58 jaar, komen uit Roermond en omgeving. Inmiddels is de voorlopige hechtenis van alle verdachten opgeheven. Dit werd gisteravond bevestigd door het Openbaar Ministerie.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.