Chat with us, powered by LiveChat

Een politie-achtervolging van een gestolen auto is maandagmiddag rond 16:00 uur geëindigd op de A2 ter hoogte van Meerssen.

De politie verrichte twee arrestaties. Eén man uit de auto werd meteen aangehouden, de ander kon in eerste instantie ontkomen. Maar de politie kon hem even later toch achterhalen. Het gaat om een 23-jarige man uit Tiel en een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. 

Deels afgesloten
Aan het slot van de achtervolging, tussen het vliegveld en Meerssen, raakten zowel de politiewagen als de vluchtauto beschadigd. Op de snelweg richting zuiden werd één rijstrook afgesloten. Het verkeer kon er langzaam langs maar het leidde toch tot enkele kilometers file. Rond 16:40 uur werd de rijstrook weer vrijgegeven.

Achtervolging
De gestolen auto werd op de A73 bij Beesel gesignaleerd. Hier begon ook de achtervolging. Met zeer hoge snelheid reed de auto richting het zuiden. Op de A2 bij Born ontstond hierdoor een aanrijding met een auto, die vervolgens op een andere auto reed. Ondanks de halsbrekende toeren raakte niemand gewond.