Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Opnieuw man gearresteerd voor Sittardse moordplannen (1limburg.nl)

De politie heeft opnieuw een man gearresteerd voor het plannen van een moordaanslag in Sittard. Hij werd maandag opgepakt. Eerder werd er al een 27-jarige man aangehouden in deze zaak.

Dat blijkt uit informatie van L1. Een justitiewoordvoerster bevestigt de aanhouding.

Vroeg getipt

De tweede verdachte is een 36-jarige man. Woensdag is hij voorgeleid aan de rechter-commissaris en die besloot het voorarrest van de man te verlengen. Net als zijn 27-jarige medeverdachte uit Sittard wordt hij verdacht van betrokkenheid bij het plannen van een moordaanslag. In mei werd de politie al over de kwestie getipt.

Geheime gesprekken

Die informatie kreeg meer vorm, nadat chatdienst EncroChat werd gekraakt. Veel criminelen maakten gebruik van deze dienst en waanden zich maanden, zo niet jaren onbespied. Na de kraak kregen opsporingsdiensten plots inzicht in talloze chatgesprekken. In deze zaak zou er via EncroChat zijn gesproken over de moordplannen.

Geen verklaring

Er zou onder meer zijn gesproken over een wapen en het bedrag dat de liquidatie zou opleveren. Advocate Francoise Landerloo, die de 27-jarige verdachte bijstaat, laat desgevraagd weten geen commentaar te willen geven.

Zowel het beoogde slachtoffer als de verdachten hebben vooralsnog niets over de zaak willen zeggen bij de politie. Een conflict in het drugsmilieu zou aanleiding zijn geweest voor de moordplannen.

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.