Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

OM eist 10 mille voor heling (Limburger)

ROERMOND – Het openbaar ministerie (OM) heeft voor de rechtbank in Roermond een boete van 10.000 euro geëist tegen watersportondernemer Jo. H (50) uit Maasbracht wegens heling van buitenboordmotoren.

De verdachte, voor wie het OM ook negen maanden voorwaardelijke celstraf in petto heeft, ontkende gisteren dat hij wist of kon vermoeden dat hij gestolen goederen had ingekocht. Volgens zijn plaatsgenoot Niek P.(27), die met H. voor de rechterstond, heeft hij de motoren die hij stal in jachthavens in Midden-Limburg bij H. afgeleverd. De watersportondernemer zou zelfs een betonschaar hebben geleverd om sloten van motoren door te knippen.

In het najaar van 2008 maakte de waterpolitie bekend dat drie mannen uit Maasbracht en Echt waren aangehouden in verband met een reeks diefstallen van buitenboordmotoren. Die bleken te zijn gestolen bij jachthavens in Herten, Ohé en Laak, Heel en Roermond. Niek P., die een streep wilde zetten onder zijn criminele verleden, bekende dat hij met Bas v.d. B. (27) uit Echt de diefstallen had gepleegd, en dat Jo H. de heler was. Beiden zeggen dat het verhaal van P. niet klopt. Bij gebrek aan meer bewijs kon het OM de man uit Echt maar één feit ten laste leggen. Daarvoor vroeg officier van justitie Toine van de Ven gisteren vrijspraak. Het OM vindt dat Niek P. 240 uur werkstraf en vijf maanden voorwaardelijke celstraf verdient. Zijn advocaat Jasmine Handring vroeg de rechters de voorwaardelijke celstraf niet op te leggen nu P. weer op het rechte pad is. Volgens raadsvrouw Hildje van der Ende van de watersportondernemer uit Maasbracht heeft haar cliënt de gestolen buitenboordmotoren van steeds weer andere aanbieders afgenomen. Het zou in de branche geen gebruik zijn dat klanten zich moeten legitimeren. Zij vindt dat de man moet worden vrijgesproken. De officier van justitie noemde het „wel erg toevallig” dat die motoren die Niek. P. had gestolen allemaal bij H. in containers stonden. De rechtbank doet op woensdag 20 april uitspraak.

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?